Gais utspelat i Jönköping – kvalhotet tilltar

Damir Mehic och målramen räddade Gais länge – men till slut avgjorde J-Södra en match med massvis av känslor. Förlusten innebär att Gais fortsatt är farligt nära negativt kval.
– Vi underpresterar som fan när det verkligen gäller, säger Edin Hamidovic.

ANNONS
|

Seger senast mot Landskrona. Mot J-Södra föll Gais tillbaka i förlorarspåret och åkte på ett tungt 0–2-nederlag.

– Jag är besviken. Jag tycker att vi fegade ur, säger Bosko Orovic.

Efter en jämn, chansfattig och mållös första halvlek på ett kylslaget Stadsparksvallen tog hemmalaget över fullständigt efter paus.

Stundtals radade J-Södra, som inför matchen var på kvalplats tre poäng bakom Gais, upp chanser.

Damir Mehic och målramen räddade Grönsvart länge, men till slut kunde ändå Alexander Jallow två gånger om sätta bollen i nät och säkra segern för smålänningarna i en match där känslorna flödade.

ANNONS

Allra hetast var det i andra halvlek. Först fick Carl Nyström syna det röda kortet efter att ha dragit på sig två gula.

Fystränaren uppvisad på läktaren

Sedan blev Gais fystränare, Conor McDonagh, uppvisad på läktaren efter en situation där flera spelare och ledare var inblandade.

Med Nyström utvisad var Gais aldrig nära att skaka liv i matchen.

– Det här var inte någon av våra bättre insatser. Vi höll hyfsat tätt i första, då är det en ganska död match. Sedan i andra har de ett grepp på oss, sedan går vi bort oss. På det stora hela är J-Södra bättre och är värda vinsten, säger Orovic.

"Det stör mig som fan"

Jönköpings-sonen Edin Hamidovic:

– Vi kommer inte upp i nivå. Och det är det som stör mig. Vi underpresterar som fan när det verkligen gäller. Det är en inställningsfråga. Det är inte okej. Det är inte läge att göra såhär nu.

Ska verkligen inställningen tryta i det här läget?

– Nej, verkligen inte. Vi får hem och rannsaka oss själva och i morgon får vi analysera vad vi behöver förbättra. Efter i dag finns det mycket att förbättra. Just nu är det tungt. De var bättre än oss. Det är inget snack om saken.

ANNONS

Med två matcher kvar att spela har Grönsvart två poäng ned till kvalplats. Dock har Varberg, som jagar närmast bakom av lagen på kvalplats, en match mindre spelad. De möter Örgryte på tisdagskvällen.

GP:s Philip Trollér på plats i Jönköping
GP:s Philip Trollér på plats i Jönköping
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS