Gais tog inte chansen - kryssade mot tabelltrean

Gais hade chansen att ta in värdefulla poäng på tabelltrean AFC United. Men grönsvart fick nöja sig med oavgjort - och nu är allsvenskt kval långt bort. - Vi hade verkligen behövt ett mål till, säger Carl Nyström.

|

Den senaste matchen avslutades med ett sent baklängesmål och tappad seger mot Trelleborg. Och det syntes att det var ett revanschsuget Gais som klev ut mot tabelltrean AFC United i sensommarvärmen på Gamla Ullevi. Bortsett från en tiominuterperiod mitt i den första halvleken var det grönsvart som höll i taktpinnen under matchens första 45 minuter. Dardan Rexhepi och Luka Mijaljevic kombinerade ofta och väl i det offensiva spelet och på centralt mittfält var formstarke Kieron Cadogan och den lyckade inhopparen senast, Johan Lundgren, effektiva i spelet i båda riktningarna.

Och det dröjde inte många minuter förrän det var nära att bli målrassel på Gamla Ullevi, som i dag fyllde 100 år. Mijaljevic skarvade fram bollen till Rexhepi, som efter duell med gästernas målvakt Joshua Wicks, gick omkull i straffområdet. Hemmapubliken ropade på straff – men domaren Robert Daradic viftade avvärjande.

- Dardan ska ha en straff där, och det var en situation i andra också, där jag tycker att domaren kan blåsa, minst en straff borde vi fått, säger Benjamin Westman.

Nästa jättechans för Gais kom när drygt 20 minuter var spelat. Rexhepi ryckte förbi sin försvarare och frispelade Mijaljevic. Men Gais skyttekung den här säsongen fick inte träff. Däremellan hade också bortalaget AFC haft ett friläge och ett tungt distansskott – båda skickligt räddade av grönsvarts sista utpost, Tommi Vaiho.

Strax innan paus var Dardan Rexhepi nära att pricka in 1-0, men anfallarens skott styrdes till hörna. I den andra halvleken var det i stället AFC som skulle hitta nätet, sedan gästernas mittback Daniel Jarl nått högst på en hörna. 0-1 och blytungt för Gais.

- I den zonen hade vi våra två mest huvudstarka spelare i Steven Old och Carl Nyström. Normalt sett ska de vinna den duellen, säger Wesman.

- Vi ska väl reda ut det, tycker jag. Samtidigt var det svårt också, det blev bra knorr på bollen. Men absolut, vi kan göra det bättre, säger Carl Nyström.

Men det var inte över där för Gais. I den 71:a minuten skickade Omar Eddhari iväg ett avslut som såg ut att vara på väg i nät – men skottet gick i stolpens utsida. I anfallet efter kunde istället Luka Mijaljevic, på ett väl avvägt inlägg från Malkolm Moenza, nicka in kvitteringen.

- Där visar vi bra moral i laget och gör ett fint 1-1-mål, säger Westman.

Hemmalaget jagade frenetiskt ett segermål under slutdelen men det blev inga fler mål i matchen som slutade 1-1 inför de 2150 åskådarna på plats.

- Vi ville verkligen ha tre poäng men vi får nöja oss med en, säger Gais-tränaren.

Resulatet innebär att det fortsatt skiljer nio poäng upp till kvalplatsen för grönsvart när sju omgångar återstår. Det ser med andra ord att bli en tuff uppgift för Westmans manskap att nå tredjeplatsen.

- Vi måste ingjuta mod och fortsätta tro på det till det är matematiskt omöjligt, säger Westman.