Gais tog årets första seger: "Det var klass"

ANNONS
|

Gais har haft en tung inledning på superettan. Men efter fyra matcher utan vinst och bara ett mål framåt fick Grönsvart borta mot Falkenberg på Falcon Alkoholfri arena bärga säsongens första seger.

– Vi behövde verkligen det här, det märker man nu. Grymt skönt att ta tre poäng, säger Johan Svahn.

För mittfältarens del var matchen något utöver det vanliga. Svahn gjorde flera säsonger i FFF innan han lämnade Halland för spel i IFK Värnamo. Nu var han för första gången tillbaka i Falkenberg för att möta gamla klubben.

– Jag känner många i laget och i klubben, jag har tillbringat större delen av min karriär där så det var väldigt speciellt, men lika skönt att vinna för det.

ANNONS

"Fick till det ganska bra"

Och Svahn spelade en nyckelroll i segern. Vid ställningen 1-1 en bit i den andra halvleken var det han som med en elegant klack startade ett mönsteranfall som avslutades med att Dardan Rexhepi knoppade in 1-2 med pannan.

– Där fick vi till det ganska bra, säger Svahn ödmjukt.

Benjamin Westman var mäkta imponerad av spelarnas prestation vid målet.

– Det anfallet påminde lite om 90-talet i Serie A, säger han och skrattar.

Han fortsätter:

– Det var klass rakt upp och ner.

Om Gais andra fullträff var elegant - kan man inte sätta samma etikett på ledningsmålet i den första halvleken. Dan Keat kastade ett långt inkast som Dardan Rexhepi skarvade vidare in i Falkenbergs straffområde. Där kämpade flera spelare för att nå fram och till slut hamnade bollen i nät. Rexhepi tilldelades målet, men på reprisbilderna såg det ut att vara Alexander Leksell som var sist på bollen.

"Bättre inkast än Delap"

– Jo, det var Leksell som petade in den, säger Johan Svahn som tycker det är klokt att Gais utnyttjar Keats långa inkast.

– När Dan Keat visar att han kan kasta inkast längre och bättre än Rory Delap (Stokes tidigare långinkastare) är det lika bra att utnyttja det, säger han och skrattar, innan han fortsätter:

ANNONS

– Nä men när vi inte riktigt har fått med oss poäng som vi vill är det ett bra vapen att använda, det blir som en hörna. Kul att fi kunde få utdelning på det.

Falkenberg utjämnade precis innan paus med en elegant klack av Viktor Götesson, men efter Gais andra mål orkade hallänningar inte komma tillbaka på nytt. När Amin Nazari dessutom fick sitt andra gula kort i den 82:a minuten och hemmalaget tvingades avsluta matchen med tio man blev uppförsbacken ännu tyngre för fjolårets allsvenska jumbo. Gais kunde, efter en stabil insats i den andra halvleken, spela av matchen och vinna med 2-1.

– Det är framför allt de tre poängen man tar med sig. Men även att vi kontrollerar det väldigt bra i andra halvlek, det får vi titta noga på i efterhand, vad vi gjorde bra där, avslutar Johan Svahn.

ANNONS