Gais tar topptipsen med ro

Superettan-tränarna pekar ut Gais som näst störst favorit i årets superetta efter Helsingborg.
– Många blir nog lite förblindade av det vi gjorde i cupen, säger lagkapten Calle Nyström, som tar topptipsen med ro.

ANNONS
|

Tränarkåren i superettan tror att Gais gör Helsingborg sällskap upp till allsvenskan när serien summeras i höst.

LÄS MER:Gais blir bäst i Göteborg – enligt tränarkåren

Men förhandstipsen är inget som får de grönsvarta att sväva iväg – tvärtom.

– Många blir nog lite förblindade av det vi gjorde i cupen och våra prestationer de senaste matcherna, säger Carl Nyström som tillsammans med Bosko Orovic fanns på plats för att representera Grönsvart i samband med superettans upptaktsträff i Göteborg.

– Bosko har fått bygga och vi har kommit längre, men vi har också en lång väg kvar att vandra. Man vet hur det är, att åka till platser som Värnamo eller Växjö är inte lätt, du hämtar inte hem några enkla poäng i superettan, fortsätter Nyström, som inte funderar så mycket på vad konkurrenterna tycker på förhand.

ANNONS

LÄS MER:Olika förväntningar på Gais och Öis

"Det blir ett getingbo"

– Visst, för oss som grupp ger det självförtroende att vi har gjort det bra mot bra motstånd, men jag känner själv att jag bara vill tillbaka till verkstaden, att vi får jobba på i vardagen i stället för allt snack om matcher, hur det ska gå och sådär.

Han tillägger:

– Egentligen borde det vara supportrar som är med här, som kan sitta och ta en öl och snacka om tipsen, men för oss som är mitt i det säger det inte så mycket, det här med tips.

Om du nu ändå ska peka ut några konkurrenter du själv tror att ni kommer få se upp för, vilka blir det?

– Ser man till trupp så ska Helsingborg absolut vara med. Sedan kommer det säkert vara lite uppstickare. Jönköping är ett sådant lag som kan vara med, de är lite svårbedömda nu, även Halmstad. Det blir ett getingbo när det är tre lag från allsvenskan som har åkt ur.

Lokalrivalen?

– Absolut. Jag såg Öis match mot Blåvitt och de visade att de kommer vara bra. De är också gedigna. Det kommer bli två riktigt fina derbymatcher, två lag som vill spela.

ANNONS
ANNONS