Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/8

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Gais tappade poäng efter sen kvittering av Varberg

  Gais tog ledningen två gånger om – men återigen fick man nöja sig med oavgjort efter en svängig match mot Varberg.
  – Jag är enormt frustrerad, säger tränare Bosko Orovic.

  Den första halvleken var det nästan Gais för hela slanten. Man tog tag i spelet från start och pressade Varberg om och om igen. Ett axplock av chanserna:

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Nickstyrning av Hamidovic från nära håll. Reflexräddning.

  - Inlägg som nickas mot mållinjen, där försvarare rensade i ribban och ut.

  - Jonas Lindberg helt fri med målvakten – avslutade utanför.

  - Stenhårt skott från nära håll i ribban av Andreas Östling.

  Men något mål lyckades man inte göra.

  – Vi skulle vi kunna leda med fem noll. Det är nåt man kan förundra sig över som människa, att vi inte gör mål på de chanser vi har. Det är inte bra, så kan vi säga, säger Bosko Orovic.

  I den andra halvleken flyttade Varberg upp sina positioner och spelet blev betydligt jämnare med chanser åt båda håll. Men då fick plötsligt Gais till det framför mål: Jonas Lindberg lyfte fram bollen till Edin Hamidovic, som tog ner på bröstet och dunkade in 1-0. Hur snyggt som helst.

  Bara minuten senare var det kvitterat. Albert Ejupi utnyttjade röran i Gais straffområde och stötte in 1–1.

  Matchen öppnade upp sig mer och mer och det skulle komma fler mål. Jesper Westermark byttes in och behövde bara 12 minuter innan han gav Gais ledningen efter suveränt förarbete av snabbe Aiden Harvey.

  Återigen kom kvitteringen snabbt. Erik Westermark misslyckades med att nicka bort ett inlägg och Teddy Bergqvist kunde raka in 2–2 i den 81:a minuten.

  – Vi gör väldigt konstiga saker i vårt försvarsspel i andra halvlek. Det ligger fem meter snö på bollen när den kommer ner. Det får inte ske. Försvarsspelet är jag fruktansvärt besviken på i andra halvlek. Offensivt tycker jag att vi fortsätter att hålla i taktpinnen, och vi ska vinna matchen med flera mål. Jag är enormt frustrerad, säger Gaistränaren.

  Båda lagen tycktes sedan gå för seger och försvarsarbetet var klart bristfälligt. Mehic tvingades till flera kvalificerade räddningar i Gaismålet och någon riktig slutforcering lyckades inte Gais få till.

  Matchen slutade därmed 2–2, vilket innebar Gais tredje raka kryss.

  – Vi gör 1-0 och de gör 1-1 en och en halv sekund senare. Sedan gör vi 2-1 och så gick det en och en halv sekund till och så kommer 2-2. De lyfter igenom två snöbollar. På ett av dem tar han ner bollen på bröstet i vårt straffområde. Det får inte ske på den här nivån.

  Ni saknade kapten Calle Nyström i försvaret?

  – Det gjorde vi. Det hade aldrig hänt om han varit på plan, det vet jag, säger Bosko Orovic.

  Så startade Gais: Damir Mehic, Niklas Olsson, August Wängberg, Emin Grozdanic - Aiden Harvey, Dusan Djuric, Marcus Bergholtz, Andreas Östling, Niclas Andersén - Jonas Lindberg, Edin Hamidovic

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.