Carl-Oscar Andersson firar segern mot IFK Göteborg tillsammans med lillebrorsan Wilfred.
Carl-Oscar Andersson firar segern mot IFK Göteborg tillsammans med lillebrorsan Wilfred.

Gais segrade i derbyt: Hyperviktigt att slå IFK

Blåvitt hade ledningen med 1-0 i paus. Då samlade Gais ihop sig och vände till 4-1 i futsalderbyt. – Hyperviktigt både för laget och för egen del. Nu har vi chansen att undvika kval neråt, säger tvåmålskytten Carl-Oscar Andersson.

ANNONS
|

Gais 4

IFK Göteborg 1

På grund av oroligheterna kring derbyt senast spelades torsdagens drabbning mellan Gais och IFK Göteborg inför tomma läktare. Men det stoppade inte Gais från att bjuda på en riktig show i den andra halvleken.

– Det är väldigt synd att ingen kunde vara här och se matchen, men det är inte så mycket att göra åt. De är ju ett av Sveriges bästa lag och tar ledningen nästan direkt i matchen. Men i andra jobbar vi otroligt hårt och jag tycker att det är rättvist att vi vinner med 4-1, säger Carl-Oscar Andersson, som gjorde Gais två sista mål.

ANNONS

– Jag snor åt mig bollen, dribblar och skjuter in det första. Det andra kan jag knappt förklara. Jag får till en någon slags konstpark där jag slänger mig och får in bollen på något jävla sätt, säger han.

Segern innebär att Gais ger sig själva chansen att undvika kval neråt inför helgens avslutande omgång i futsalligan.

– Hyperviktig seger för oss. Nu kan det räcka med en poäng borta mot IFK Uddevalla för att undvika att kvala neråt. Sedan är det extra speciellt att göra två mål och slå IFK. Jag är ju född gaisare, säger Andersson.

ANNONS