Gais
Gais Bild: KRISTER ANDERSSON

Gais rensar i spelartruppen – släpper fem spelare

Dusan Djuric, Daniel Janevski, Alexander Nadj, Filip Trajanovski och Ferhat Soydan lämnar Gais. Det meddelade klubben under fredagen.

ANNONS
|

Superettan-kontraktet säkrades mot Falkenberg i den sista omgången. Först då kunde Gais på allvar börja fokusera på arbetet inför 2019.

Ungefär två veckor har gått sedan dess. Gais har fattat en del beslut under den tiden.

Bland annat att Dusan Djuric, Daniel Janevski, Alexander Nadj, Filip Trajanovski och Ferhat Soydan inte kommer erbjudas nya kontrakt.

"Gais vill överräcka ett stort tack till samtliga spelare ovan för de insatser som de gjort för klubben vid match, på träning, i omklädningsrum och som kollega. Vi vill också önska dem lycka till och önska välkommen tillbaka till Gamla Ullevi när våra vägar korsas framöver", skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Från division 2 till Iraks landslag

Tränaren/sportchefen Bosko Orovic:

– Det har varit jobbigt. Det är ingen spelare som vi känner är dålig, vi har inte valt att gå vidare bara. Det är jättefina människor allihopa.

Ska ha en mindre trupp 2019

Av de fem spelarna sticker 34-årige Dusan Djuric ut.

Mittfältaren, med utlandsäventyr och landskamper på meritlistan, var klubbens namnkunnigaste nyförvärv inför säsongen 2017.

– Dusan är en jätteduktig spelare som börjar komma upp i åren. Han har en högstanivå som fortfarande är väldigt bra, men samtidigt är det ett beslut som ska tas, motiverar Orovic.

Gällande truppbygget i stort säger tränaren/sportchefen:

– Med tanke på vår ekonomiska situation är det tuff, men vi bygger och vi bygger sakta.

LÄS MER:Kontraktet säkrat – nu kan tio spelare lämna

Klart redan nu är att det kommer bli en mindre trupp 2019.

– Ja, men exakt hur mycket mindre vet vi inte.

Vid sidan om Dusan Djuric, Daniel Janevski, Alexander Nadj, Filip Trajanovski och Ferhat Soydan, som alltså kommer lämna klubben, finns det mängder av andra spelare som sitter på utgående kontrakt.

Däribland Carl Wede och Niclas Andersén.

– Vi sitter och funderar just nu. Kollar var exakt vi ligger, säger Orovic.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS