Gais klart för gruppspel i Svenska cupen

|

Att Gais satsar på Svenska cupen råder det inget tvivel om. Tränaren Benjamin Westman reste till Växjö med starkast möjliga trupp. Och det betalade sig.

I början av första halvlek var Gais nära att ta ledningen när Kieron Cadogan fick på ett farligt skott som Östermålvakten kunde styra i stolpen och vidare ut över kortlinjen. Hörnan blev resultatlös.

Men det var just via en hörna som ledningsmålet för Gais skulle komma. I mitten av den första halvleken nådde lagkaptenen Steven Old högst och kunde knoppa in 1-0-målet. Strax därefter blev det nätrassel igen efter en snabb spelvändning. Stekhete Dardan Rexhepi fick öppet mål efter ett fint inspel av James Sinclair och kunde inte missa.

– Jag tycker att det var klasskillnad. Vi spelar väldigt kontrollerat och släpper inte till många chanser bakåt. Vi fick en ganska behaglig resa. Vi drog inte på oss några skador och vi kunde göra de byten som vi hade planerat, säger Benjamin Westman.

Ett av bytena blev särskilt lyckat.

I matchens slutminuter kunde nämligen inbytte Alibek Aliev avgöra matchen. På ett vackert inlägg från vänster av Kieron Cadogan nickade han 3-0 från nära håll och säkrade avancemanget till vårens gruppspelsmatcher. Något som betyder mycket för klubben.

– Det är jätteviktigt. Även om vi var ganska svala i gruppspelet förra året får vi nu chansen till högkalibriga matcher redan i februari nästa år. Det var det vi ville ha och nu har vi det, säger Westman.

Öster, som tränas av Gaisbekantingen Thomas Askerbrand, toppar Söderettan och har bra läge att gå upp i Superettan. Dessutom har man förstärkt truppen genom att låna in David Johannesson från just Gais. I går kväll saknades dock Johannesson i Östers elva. Detta på grund av en klausul i utlåningsavtalet mellan klubbarna som innebär att han inte får spela mot Gais.