Fredrik Andersson i Malmö FF.
Fredrik Andersson i Malmö FF. Bild: LUDVIG THUNMAN

Gais jagar förre MFF-målvakten

Fredrik Andersson, 30, lämnar Malmö FF. Ny klubbadress kan bli Gais. Enligt uppgifter till GP har parterna träffats i dagarna.

ANNONS
|

I slutet av förra veckan berättade Fredrik Andersson att hans tid i Malmö FF är över. När kontraktet går ut kommer målvakten att lämna klubben.

– Jag har tackat nej till ett par kontraktsförslag från klubben. Självklart är det kul och smickrande att de ville behålla mig, men jag måste tänka på min karriär också och jag vill hitta en klubb där jag får spela och bli förstemålvakt, sa han till Expressen då.

LÄS MER:Gais skrotar målsättningen om allsvenskan 2020

Vilken klubb som blir Anderssons nästa är ännu oklart.

Enligt uppgifter till GP står 30-åringen dock högt upp på Gais önskelista. Parterna ska dessutom ha träffats i dagarna för att diskutera en eventuell flytt, erfar GP.

ANNONS

"Inga kommentarer", skriver tränaren/sportchefen Bosko Orovic i ett sms till GP.

Skrev på för Malmö FF 2015

Gais målvaktsbesättning består just nu enbart av Damir Mehic. 31-åringen hade ett optionsår inbakat i sitt kontrakt som har kickat in.

– Jag tillhör Gais även nästa år. Kontraktet skulle ha varit uppsagt innan 1 november, men varken jag eller klubben har valt att göra det, sa Mehic till GP i slutet av november.

LÄS MER:"Så långt ifrån att vara en allsvensk klubb att ni anar inte"

Fredrik Andersson skrev på för Malmö FF under sommaren 2015. Under tiden i klubben fick han mest agera andremålvakt. Först bakom Johan Wiland, sedan bakom Johan Dahlin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS