Gais har vind i seglen

ANNONS
|

"Vi drar och fiskar" var Hammarbysupportrarnas kampanj inför "arbetarderbyt". Men det blev inga makrillar för Stockholmarna, som i stället själva hamnade i håven.

- Andra halvlek känns som den bästa i år. Vi vinner välförtjänt, säger tränare Thomas Askebrand med ett brett leende, efter att Gais lyckats knipa andra raka segern.

Och det är väl ingen vild gissning att det var extra välbehövligt för laget just nu. Som GP skrivit de senaste dagarna har klubben stora problem med ekonomin. Förhoppningen var att locka 6 000 supportrar till läktarna på torsdagskvällen. Så blev det inte, men väl publikrekord hittills på säsongen – 5107 personer.

ANNONS

- Det var väl okej, säger Askebrand med en axelryckning.

- Men fortsätter vi spela såhär kommer det nog se ännu bättre framöver, säger han.

Och visst var det ett vackert spel som hemmalaget bjöd på stundtals. Gais var med från början och hade innan första halvleken blåstes av haft flera heta målchanser. Ett av dom signerat Joel Johansson.

Anfallaren skulle under andra halvlek få flera chanser att ta ledningen för Gais men i stället bidrog han till en straff.

I 76:e minuten fälldes Johansson av Hammarbys Daniel Theorin och Andreas Drugge kunde enkelt och säkert sätta 1-0 till Gais, som äntligen fick användning av sina fyrverkerier.

Hade du velat sätta straffen själv?

- Nja, det vet jag inte. Drugge är ju vår straffskytt och han satte ju den säkert och stabilt, säger Joel Johansson.

Att laget nu fått vind i seglen beskriver han som en stor lättnad.

- Det här behövde vi. Vi är ju så många nya i laget och det har ju tagit ett tag att spela ihop oss. När vi spelar såhär känns det som att vi kan slå alla lagen, säger Johansson.

Känns det extra viktigt, med tanke på det ekonomiska läget?

- Det betyder oerhört mycket att vinna oavsett, men man kan ju tänka sig att det betyder lite extra just nu. Nu kan vi till och med vinna mot Falkenberg på söndag, säger Joel Johansson.

ANNONS
ANNONS