Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Gais fortsatt utan seger – trots nya spelsystemet

Ett Gais med ett nytt spelsystem förblev mållöst hemma mot Helsingborg och segernollan under säsongsinledningen står fortsatt fast. – Jag tycker det är ett stort fall framåt, säger Gais tränare Benajmin Westman.

Genidrag eller panikdrag? Gränsen kan ibland vara hårfin. Efter tre matcher med bara ett mål och lika många inspelade poäng valde Gais tränare Benjamin Westman i alla fall att agera.

Inför matchen mot Helsingborg rörde tränaren om ordentligt i grytan och valde att ställa ut med ett 3-5-2-system, något direkt började likna ett genidrag.

För till skillnad mot senaste förlusten mot Syrianska, där man blev utspelade under stora delar av inledningen, var det ett mer kompakt, samlat och vasst Gais som inledde matchen mot Helsingborg som inför inte förlorat en match på säsongen.

– Det arbetet vi hade med forwards idag har jag inte sett i närheten av tidigare, där har vi varit alldeles för isolerade mot en fyrbackslinje, konstaterar tränaren Benjamin Westman.

Revanschlusten hos makrillarna syntes tydligt då det stundtals nästan slog gnistor i närkamperna som var hårda som sten. Första livsfarliga läget skulle dock gästerna från Skåne få när man tilldelades en straff efter 23 minuter.

Men med Damir Mehic i mål verkar Gais kunna hålla sig lugna, en sylvass räddning tar ner HIFs Anton Wede på jorden igen.

– Jag fick använda min fulla längd, så det såg väll lätt ut, säger Damir Mehic efter matchen.

Rexhepi brände drömläge

Ett löpstarkt Gais fick även de sin beskärda del av farliga lägen men det sista lilla fanns inte där. Dardan Rexhepi var mycket löpstark under första halvleken och lyckades komma helt fri med HIF-målvakten som inte behövde ingripa då anfallaren försökte placera bollen vid bortre stolpen, men missade målet.

– Den ska inte vara utanför, det tar jag på mig, säger Dardan Rexhepi.

Andra halvleken skulle bli en mer avslagen variant av den första. Inget utav lagen spelade särskilt dåligt, men man skapade heller inga livsfarliga lägen.

För Gais handlade mycket om ett kompakt mittfält som skulle göra det svårt för Helsingborg att anfalla, något man lyckades bra med. Mehic i hemmamålet behövde inte bjuda på några vassare räddningar. Samma var det för Pyzdrowski som vaktade gästernas mål.

Forceringen gav ingen utdelning

Rexhepi fortsatte att löpa starkt och sökte bollar mot Aliev, men inga gick ända fram. Enda gången som HIF-keepern fick svettas lite var när Dusan Djuric avlossade ett tungt skott utanför straffområdet. Skottet sökte sig mot bortre stolproten men Pyzdrowski var med.

En slutforcering från hemmalaget kom, men bollen ville inte in.

Matchen blev till slut 0-0 och Benjamin Westmans systemändring gjorde Gais till ett stabilt lag, men några mål resulterade det inte i.

– Jag tycker det är ett stort fall framåt! Det finns olika sätt att spela 0-0-matcher på och den här tillhör den bättre skaran som jag sett, säger Benjamin Westman.

Oavgjort innebar lagets andra poäng på fyra matcher, under vilka man bara gjort ett mål.

Se mer från - Gais
Mest läst