Gais fixade kontraktet: "Haft en tung säsong"

ANNONS
|

Gais sista match 2014 var som hela säsongen – något att bara glömma. I första halvleken mot Assyriska var det väldigt krampaktigt, och när Gabriel Altemark-Vanneryr nickade in 1–1 i 52:a minuten var det faktiskt första målchansen för de grönsvarta.

Eftersom flera andra resultat gick Gais väg denna råa novembereftermiddag, så var Superettan-platsen aldrig riktigt i farozonen.

– Vi gick ut för att vinna den här matchen och fixa nytt kontrakt själva – men det går inte att vinna om man gör en så dålig första halvlek som vi gjorde idag, säger Kenneth Gustafsson.

Hur är känslorna nu?

– Det känns … skönt, som en lättnad. Vi har haft en ruskigt tung säsong. I vintras trodde många och även vi själva att vi skulle vara ett topplag, men så fick vi en så otroligt dålig start. Ett tag kändes det som att man skulle vara nöjd om vi bara kunde nå en kvalplats.

ANNONS

Gais 31-årige lagkapten har spelat a-lagsfotboll i Gais i hela sitt vuxna liv. Han har varit med om uppflyttningar och nedflyttningar, och upplevt oerhört mycket med sitt kära Gais.

– Detta är helt klart en av de jobbigaste säsongerna. Det har varit så mycket som gått emot oss, och som sagt – den där starten ….

Ditt kontrakt är utgående. Spelar du i Gais även nästa år?

– Det får vi se. Vi har inte pratat något om det, utan sagt att vi ska avvakta – det är ju först nu som vi vet vilken division vi kommer att spela i.

Gais-tränaren Peo Ljung känner också en stor, skön lättnad.

– Vi hade koll på de andra resultaten hela tiden och jag kände mig trots allt rätt lugn. Men man måste också komma ihåg att vi låg sist i tabellen för inte så längesen. Nu kan vi trots allt avsluta säsongen med en positiv känsla, säger han, och fortsätter:

– För oss betyder detta en biljett in i framtiden. Nu ska vi bygga ett framtidens Gais, och det är var det första viktiga steget.

För Assyriska återstår två matcher av säsongen – mot Örgryte IS i kvalet.

– Det finns kvaliteter i Assyriska – men i ett kval är det så oerhört många faktorer som spelar in. Öis kommer dessutom underifrån och har allt att vinna.

ANNONS

Kenneth Gustafsson:

– Jag önskar Öis lycka till. Det hade varit kul med två heta derbyn mot dem nästa år.

TOBIAS JANSSON

SÖDERTÄLJE

ANNONS