Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

28928429_10156357160063969_1642861405_o.jpg
Erik Bergkvist och Gais kommer i samtal med ÖFK se över vad som hände och vad som sades från Gais-supportrar som fick en bollkalle att flytta på sig i lagens kvartsfinal i Svenska cupen. Bild: Bildbyrån

Gais-fans trakasserade bollkalle

Under söndagen tog Gais äventyr i Svenska cupen slut när man föll borta mot Östersunds FK. Nu kommer uppgifter att en av matchens bollkallar ska blivit trakasserad av tillresta Gais-supportrar.
– Det är såklart inte acceptabelt, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist när GP når honom.

Gais framgångsrika cup-resa tog slut på Jämtkraft arena mot Östersund i söndags. Detta efter ett sent mål av hemmalagets Alhaji Gero.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under matchens gång ska dock flera av de tillresta Gais-supportrarna, i samband med Östersunds avgörande mål, ha trakasserat en bollkalle. Så till den milda grad att ÖFK tvingades agera.

– Vi fick göra en omgruppering på grund av vissa Gais-supportrars beteenden mot den här killen, säger ÖFK:s säkerhetsansvarige Joakim Jansson till Expressen.

Ska diskutera med ÖFK

Vad som sas från läktarhåll är oklart men fick alltså Östersund att flytta på pojken från sektionen i närheten av Gais-supportrarna.

– Jag vet i dagsläget rätt så lite om det inträffade men oavsett vad som har hänt är det helt oacceptabelt att kränka någon verbalt. Och det är än mer illa när det är ett barn som utsätts, säger Erik Bergkvist.

Gais har ännu inte gått vidare i frågan men kommer diskutera eventuella påföljder och vad för eventuellt straff som kan påläggas en eller flera skyldiga.

– Vi får sätta oss ned och reda i det med Östersund. Vi måste få veta vem det är som sagt vad, vi kan bara förlita oss ÖFK:s säkerhetsorganisation. Får vi fram något av dem får vi ta det i ett senare skede, säger Erik Bergkvist.

Läs mer om Gais
Mest läst