Gais föll mot jumbon – illa ute i Superettan

Ännu en förlust och kvalplatsen kommer allt närmare för ett Gais som har förbaskat svårt att vinna fotbollsmatcher just nu.
– Det här känns som ett hårt slag i ansiktet, säger Bosko Orovic.

ANNONS
|

Gefle hade en enda seger på Gavlevallen den här säsongen när Gais kom på besök. Den segern kom i premiären mot Värnamo.

Därefter har det blivit två kryss och nio förluster på hemmaplan för Gefle.

Den sviten försvann dock all världens väg när Gais kom på besök.

För Gais var det ett riktigt ångestmöte där det inför matchen endast skiljde en, respektive två poäng ned till kvalplats för Bosko Orovic lagbygge.

LÄS MER:Så bra var Gais-spelarna mot Gefle

Gais skapade chans på chans utan att få in bollen. Närmast var Edin Hamidovic med en ribbträff men när bollen inte ville in för Gais så gick det desto bättre när Adam Bergmark Wiberg skickade in matchens enda mål för Gefle.

ANNONS

– Det här är en match vi ska vinna med 6–0! Det är en sådan besvikelse och ett så tungt tapp att det finns inte. Men det gäller att hantera de här bitarna, jag känner en sådan ilska inombords. Jag ska inte lasta spelarna för vi har hela matchen och skapar tillräckligt för att göra fyra mål. Det är dock ett helvete för jag vet inte hur många matcher som har sett ut såhär, säger Bosko Orovic och suckar.

– Det känns som ett hårt slag i ansiktet.

En rejäl mental smäll det här?

– Så är det ... men du kan inte sluta tro för vi har allt i egna händer. Vi är bistra, sura och besvikna och alla ord du kan hitta i ordlistan som beskriver illamående. Vi är människor och alla mår illa i bussen hem nu, även busschauffören. Men vi ska lösa det här och inte leta problem. Jag är hundratio procent övertygad om att vi kommer att lösa det här.

Efter förlusten blir det ett än mer prekärt läge för Gais i botten av Superettan. Tack vare att Frej och Jönköping Södra kryssade i deras möte så ligger nu Gais och Jönköping på samma poäng och där endast en bättre målskillnad räddar grönsvart från att ligga på kvalplats ut ur Superettan.

ANNONS

Med fyra omgångar kvar av Superettan är dock Gais fortfarande på säker mark. Härnäst väntar bottenkonkurrenten Landskrona Bois för Orovics lagbygge som avslutar med att möta Jönköping Södra, Öster och Falkenberg.

– Det är omöjligt att det fortsätter såhär. Jag är för jävla trött på det här sättet vi förlorar våra matcher på. Men jag hade inte bytt ut en spelare i Gais. Visar spelarna lika mycket hjärta som nu så löser vi det här, säger Orovic.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS