Gais åkte till Ljungskile i jakt på topplagen och säsongens första bortaseger – men fick vända hem tomhänta.

|

Ljungskile 1

Gais 0

Åtta kryss såg länge ut att bli nio när Gais gästade bottenlaget Ljungskile i Superettan. Gästernas James Sinclair fick en halvchans i inledningen av matchen utan att göra mål – därefter var bjöds det inte på mycket till fotbollsgodis i den första halvleken.

Gais hade mycket boll, men lyckades inte få till till den sista passningen när laget sökte sina anfallare.

Den enda riktiga farligheten kom i halvlekens sista spark – men bollen tog i överkant på Tommi Vaihos ribba.

I början av den andra höll det på att smälla till direkt. Efter ett par halvchanser för Ljungskile så fick Gais kapten Steven Old ett frispel och rullade så när in bollen för sitt gamla lag LSK – men bollen smet strax utanför Vaihos vänstra stolpe.

Därefter var det hemmalaget som tog ett litet grepp om matchen och gick för ett segermål. Med knappt tio minuter kvar lyckades Ljungskile vaska framtvå farligheter i följd på lika många hörnor – men Vaiho stod rätt i Gais-målet.

LSK fortsatte att trycka på – då kom den stora chansen för Gais.

Kieron Cadogan fick bollen, helt omarkerad, i straffområdet och drog till – men träffen lämnade en del övrigt att önska.

LSK jagade vidare för tre poäng ochtill slut kom utdelningen. Hannes Stiller, med ett förlutet i Blåvitt, höll sig framme på ett långt svepande inlägg från höger och gjorde inget misstag när han satte 1-0 med skallen i den 89:e matchminuten. Vaiho stod rätt, men hann inte reagera.

Resultatet innebär att Gais ligger kvar i tabellens mittskikt. Ljungskile tar klivet upp på säker mark, med en poäng nedtill kvalplats.