Gais första nolla i Superettan

En usel första halvlek – och matchen var förlorad. Falkenberg är fortfarande obesegrat i Superettan, medan Gais har tappat sin förlustnolla.

|

Tidigt toppmöte i Superettan på Gamla Ullevis regndränkta matta – men Gais uppträdde verkligen inte som ett topplag i den första halvleken. Falkenberg tog, precis som Värnamo i förra matchen, hand om mittfältet och på sidan av planen blev Gaiscoachen Bosko Orovic allt argare på sina spelare.

Han gastade ut instruktioner gång efter gång och tvingades skifta kant på Calle Wede och Stefan Ilic för att få ordning på mitten.

Det gick sådär.

0–1 i matchminut 26 från Robin Östlind följdes av 0–2 av Erik Pärsson med fem minuter till paus. Karl Söderström satte en perfekt avvägd passning i djupled till Erik Pärsson, som helt fri rullade bollen bredvid Damir Mehic i Gais-målet.

Strax därefter skallade mittfältaren Stefan Ilic ihop med Mahmut Özen – och Gais-spelaren blev liggande länge för behandling. Han reste sig till slut, men var alldeles för groggy för att fortsätta. Allan Mohideen hoppade in.

I andra halvlek avtog regnet en aning – och direkt på paus byttes Junes Barny ut mot bänkade målkungen Edin Hamidovic.

Och Gais inledde andra halvan av matchen bra.

Skapade direkt ett flertal chanser – och spelade verkligen med tron att kunna vända resultatet 0–2. Hamidovic visade att han ska vara en startspelare i kommande matcher och Gais pressade stundtals för en reducering.

Närmast kom skicklige inhopparen Johan Svahn, som fick igenom en frispark som Hampus Nilsson dock greppade.

Dock funkade inte taktiken med långa bollar på Carl Nyström i slutet av matchen.

Falkenberg vann rättvist – och det mest talande var att alla inhoppare i Gais var lagets bästa spelare.