Gais-duon täppte igen kaptenens dubbla luckor

Carl Nyström tog över kaptensbindeln i Steven Olds frånvaro, och Daniel Janevski tog över engelsmannens mittbacksplats. Då höll Gais nollan. – Båda skötte sig utmärkt, säger Patrik Ingelsten.

ANNONS
|

I onsdags stod det klart att Gais mister sin lagkapten. Steven Old flyttar hem till England på grund av familjeskäl och lämnar både en kaptensbindel och en försvarslucka efter sig.

Kaptensbindeln hamnade på mittbackskollegan Carl Nyströms arm i vinstmatchen mot IK Frej(1-0) på söndagen.

– Jag fick den bara innan matchen. Jag tänkte: "jag kör bara", säger 26-åringen.

Han är van vid kaptensrollen, som han hade i sin förra klubb, Sirius. Men vem som blir Gais nya lagkapten återstår att se.

– Det vet jag inte, vi får ta det efter uppehållet när tränarsituationen är löst. Med sitt ledarskap på planen kändes Calle som tydligast aktuell för dagen, säger tränaren och sportchefen Patrik Ingelsten.

ANNONS

Hur skötte han sig?

– Jättebra. Han har gjort sig förtjänt av det. Det viktiga är att man inte påverkas av huruvida man har en bindel på armen eller inte. I den här matchen var det många som tog ansvar, även utan att ha en bindel på armen.

Försvarsluckan efter Old då? Den täppte 24-årige Daniel Janevski igen.

– Det kändes bra, vi spelade stabilt därnere i försvaret. Jag var redo för att ta den platsen och spela i dag. Det var längesen jag lirade nu så det var skönt att komma in och vara med igen, säger Janevski.

Med tio minuter kvar åkte han på en smäll och tvingades byta.

– Jag fick en smäll på vaden och den låste sig lite. Det gick inte att spela vidare. Men det är okej nu.

Carl Nyström är nöjd med sin nya mittbackspartner.

– Han skötte sig bra. Det är klart att Steven har varit en viktig person, kapten och spelare för oss. Men "Janne", som vi kallar honom, gjorde det bra och ligger rätt. Vi har tränat ihop hela året och det är ingen helt ny spelare som kommer in. Det är inga problem, han är smart och vi är anpassningsbara.

ANNONS

Carl Nyström och Steven Old har utgjort Gais givna mittbackslås sedan de kom till klubben inför fjolårssäsongen.

Hur är det att mista sin långvarige partner?

– Alla skilsmässor är jobbiga, säger Nyström.

ANNONS