Gais bröt usla sviten efter ordentlig målvaktstavla

Öster-Gais såg ut att sluta 1–1. Då tappade Robin Malmkvist in en frispark från Andreas Östling och Gais kunde ta sin första seger sedan den 11 april. Det blev 3–1 till slut.

|

138 skott, men bara sex mål. Effektiviteten har varit Gais stora problem såhär långt in på superettan 2018.

I tisdagens möte med Öster hittade dock laget rätt direkt.

Redan i matchens sjätte minut löpte Jesper Westermark in bakom hemmalagets backlinje, tajmade inlägget från Niklas Olsson perfekt och placerade in bollen i det bortre hörnet.

0–1, lättnad och glädje i Gais-lägret.

Bortalaget fortsätta att trumma på efter det och när 20 minuter summerades hade de kanske levererat säsongens starkaste matchinledning.

Närmast att utöka ledningen hade Edin Hamidovic varit efter ett Jonas Lindberg-inlägg. Hamidovic lyckades dock inte träffa mål med sitt avslut.

Efter det började hemmalaget Öster växa in i matchen. Och de vaskade fram flertalet fina kvitteringschanser.

Från höger, från vänster. Ofta med David Johannesson som avslutare. Den tidigare Gais-anfallaren sköt dock bara över.

0–1 stod sig halvleken ut.

– Spelet var bra till en början, men sedan släppte vi in dem alldeles för mycket, analyserade Jesper Westermark i C More.

Om målet sa han:

– Självklart jätteskönt för mig själv, men också för laget. Påpassligt att vara där.

Ordentlig målvaktstavla

Öster fortsatte att trycka på i inledningen av den andra halvleken. De hade fått kvitteringsvittring.

Den första och bästa chansen fick Simon Helg efter ett fint inspel från höger. Helg skulle bara placera in bollen i nät, men sköt utanför.

Mer? David Johannesson hade ett par ytterligare skott. Det första var tungt och tvingade Alexander Nadj till en fin reflexräddning från nära håll.

Det andra satt i det första krysset och betydde 1–1. Målet kom efter frispark och en rörig situation i den 74:e matchminuten. Det kändes inte orättvist.

David Johannesson som alltså tidigare har tillhört Gais. Han kom till klubben inför säsongen 2016 och skrev på ett tvåårskontrakt. Han lyckades dock aldrig slå igenom i den grönsvarta tröjan utan lånades istället ut till Öster under sommaren. Där har han blivit kvar sedan dess.

Gais skulle dock studsa tillbaka – och vinna.

I den 88:e minuten tappade Robin Malmkvist in Andreas Östlings frispark från distans och det var 1–2. En ordentlig målvaktstavla.

Gais jublade, inte så konstigt. De kom till matchen med sex raka segerlösa matcher. Nu bröt de den sviten.

Mötet slutade 3–1, inhoppande Carl Wede med ett mål i den sista tilläggsminuten.