Gais bjuder på gratis fredagsmatch

Dags för ny gratismatch för Gais. Då blir det fritt inträde för alla mot Trelleborg.…

ANNONS
|

Gais gör en storsatsning för att nå ut till förorterna och dess invånare. Detta för att "återväcka ett grönsvart intresse" som klubben säger sig vetafinns därute.

– Vi vill väcka intresset för Gais. Därför är det här ett bra sätt att ge folk förutsättningarna för att gå på match. Sen är det upp till folk att ta sig in till stan och gå på match. Förutsättningarna finns nu. Vi valde nu att göra det gratis för alla för vi vill inte exkludera någon, säger Bergkvist.

Fokus har legat på stadsdelarna Hammarkullen, Bergsjön, Angered, Hjällbo, Biskopsgården och Gårdsten. Som stöd har klubben av supportrarna lyckats samla in 150 000 kronor för att kunna genomföra matchen helt gratis. Ett 100-tal sponsorer kommer utöver det att bidra med 122 öre per åskådare.

ANNONS

– Det har supportrarna gjort utan att egentligen få något tillbaka. Kanske sitt namn på hemsidan och sen är de med i en tävling om en fotbollsresa. Men en väldigt stor del av de här pengarna går ju rätt till föreningen, säger Bergkvist och fortsätter.

– Det är svårt att tippa publiksiffra eller så. Men vi hoppas och tror att det här kan bli säsongens näst bästa publiksiffra. Förra årets gratismatch lockade 4 400. Men det är en helt annan snurr i år, det är stor skillnad mot tidigare år.

Rent sportsligt är det en extremt viktig match för Gais. Trelleborg ligger på en femteplats – endast en poäng före Gais och vid en vinst för de grönsvarta så har laget häng på topplagen i Superettan.

– Intresset kring matchen på sociala medier har jag inte varit med om tidigare. Det snackas om Gais på ett helt annat sätt nu när det går sportsligt lite bättre. Vi har ju skvalpat ett par säsonger men nu börjar det se bättre ut även om vi inte har återhämtat oss ännu.

– En vinst mot Trelleborg behövs nu för att haka på tåget uppe i toppen. Det blir en spännande höst det här för Gais och alla gaisare.

ANNONS

Hur känns det att det äntligen går lite bättre för Gais?

– Det känns självklart väldigt bra. Vi hade en ny tränare och väldigt stor omsättning av spelare inför säsongen. Det var väl ingen i sporten som trodde att det skulle funka från första början. Internt hade vi som mål att komma igång vid sommaren och det tycker jag att det har gjort. Det är väldigt roligt att det går bra nu. Vi skördar lite frukten nu kan man säga.

– Vi har en mer sund vision nu för verksamheten, för sporten och det har gett effekt.

På torsdagskvällen hade drygt 4 000 gratisbiljetter hämtats ut - sådana går att få i valfritt antal i kassorna på Gamla Ullevi fram till matchstart på fredagen: klockan 19.00.

ANNONS