Göteborg FC upp i serieledning efter säker seger

Det var aldrig något snack om var poängen skulle hamna när GFC gästade LB07. Beata Kollmats och Julia Zigiotti Olme nickade in var sitt mål när GFC vann med 2-0 och gick upp i serieledning.

|

För GFC:s del stod det en serieledning på spel när laget gästade LB07 på lördagseftermiddagen – och GFC öppnade starkt.

Redan i den sjätte minuten var Rebecka Blomqvist, efter fint förarbete av Julia Roddar, nära att ge GFC ledningen men lyckades inte få till avslutet.

Tio minuter senare fick Blomqvist chansen på nytt, men inte heller den gången höll avslutet tillräckligt hög kvalité.

Elin Rubensson var också nära, men precis som Blomqvist så fick hon inte till avslutet.

GFC:s spelövertag var stort och man vaskade fram hörna efter hörna. På GFC:s femte hörna skulle också utdelningen komma. Beata Kollmats visade vem som bestämde i luftrummet och nickade kraftfullt in Olivia Schoughs finfina hörna.

Målet gjordes i den 33:e minuten och tio minuter senare skulle nästa kasse komma. Även den här gången kom målet efter en GFC-hörna och det var Julia Zigotti Olme nickade in 2-0.

Målet var Zigiottis tredje sedan hon anslöt från Hammarby tidigare i somras.

Hade kontroll på matchen

GFC hade kontroll på matchen i den andra halvleken, men kvarten in på den samma var LB07 nära att väcka liv i matchen. Anna Welin fick ett utmärkt nickläge, men Loes Geurts räddade på ett förtroendeingivande sätt.

GFC hade därefter kontroll på händelserna och kunde behärskat spela in tre nya poäng på kontot.

Tack vare segern kliver GFC förbi både Rosengård och Piteå i tabellen och leder nu Damallsvenskan. Piteå spelar på söndagen och har då chansen att ta tillbaka serieledningen när 15 av 22 omgångar är spelade.