Göteborg FC saknar Kollmats i matchen mot Kalmar

Under lördagen möts topplaget Göteborg FC och bottenlaget IFK Kalmar i en match som GFC enligt pappret bara ska vinna, allt annat är otänkbart.
– Men det finns en sak vi ska se upp med, säger tränare Marcus Lantz.

ANNONS

Allt talar dock till GFC:s fördel. Laget har fått vara friska den senaste veckan och hela, om man räknar bort Beata Kollmats hjärnskakning som hon drog på sig i matchen mot Hammarby för en vecka sedan. Det såg riktigt illa ut när lagkaptenen fick bäras ut på bår, men Marcus Lantz kan nu berätta att det är bättre – dock inte bra – med hjärnskakningen. Beata Kollmats kommer inte spela i matchen mot Kalmar, istället tar Elin Rubensson över kaptensbindeln.

– Hon var med på fredagens träning, hon spelade inte men var i alla fall med. Hon mår ju bättre men vi vill inte chansa. Hälsan går självklart före allt annat.

ANNONS

Hur länge Beata Kollmats blir borta är oklart. Först måste hon genomgå flera läkartester för att bli godkänd för spel.

– Men får hon inga bakslag räknar vi att hon är tillbaka efter landslaget, säger Marcus Lantz.

"Då har vi inte i medaljstriden att göra"

Resten av laget som var med under fredagens träning är i alla fall redo för spel mot Kalmar, som ligger sist i tabellen.

Matchplanen är att göra ett bra offensivt spel, som GFC är kända för, och målet är ju självklart att avsluta matchen med tre poäng.

– Vid den här tiden förra året var vi nära att åka ut. Laget och tjejerna har gjort en fantastisk resa, men vinner vi inte den här matchen mot Kalmar så har vi inte i medaljstriden att göra, säger Marcus Lantz.

– Men det finns en sak vi ska se upp med, och det är att inte underskatta dem.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS