Göteborg FC förlänger med målvaktsduon

Både Loes Geurts och Jennifer Falk stannar kvar i Göteborg FC. Därmed behåller man ett av damallsvenskans absolut bästa målvaktspar.
– Jag kan inte vara mer glad just nu, säger klubbens sportchef Lasse Svensson i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Att ha en bra förstamålvat är såklart av stor vikt om man ska vara i toppen och slåss. Att, som Göteborg FC, ha två vassa alternativ mellan stolparna är få lag förunnat.

Loes Geurts var under säsongen den mer givne ettan och under fotbollsgalan i år den holländske landslagsmålvakten även nominerad till årets målvakt. Hon har dock haft en tuff konkurrent i form Jennifer Falk. 25-åringen som haft problem med långvarig hjärnskakning men som kommit tillbaka i gott slag och bland annat blivit uttagen till Peter Gerhardssons VM-kvaltrupper.

Nu står det klart att GFC får behålla båda spelarna. Falk har skrivit på för två år och Geurts över nästa säsong.

ANNONS

– Vi hade seriens bästa målvaktspar i år. Helt fantastiskt att det nu är klart att vi kommer att ha det också 2019, säger klubbens sportchef Lasse Svensson.

"Vi sporrar varandra"

Loes Geurts om valet att skriva på för Göteborg FC.

– Jag trivs i klubben och i staden. Jag och hela laget har haft en bra säsong och med både VM, Champions League, Svenska Cupen och allsvenskan nästa år är det så klart mycket spännande att se fram emot.

Härmed fortsätter den tuffa konkurrensen för att vakta GFC:s mål den kommande säsongen.

– Det triggar mig att träna med Loes varje dag, vi sporrar varandra, utvecklar varandra, säger Jennifer Falk.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS