"Fruktansvärt tråkigt att det blir så"

ANNONS
|

Ryssland åkte ut på grund av slumpen och samma slump såg till att Sverige får möta Island. Caroline Seger tycker att det är ett dåligt system att lotta bort en av två grupptreor.

- Det är fruktansvärt tråkigt att det blir på ett sådant här sätt. Man spelar ett gruppspel och man kämpar och sliter och så avgörs det på en lott, säger hon.

Att det blev just Island för Sverige var inget de svenska spelarna ville lägga någon större vikt vid.

- Det är fantastiskt roligt att vara i en kvartsfinal, men jag lägger inte så mycket energi på motståndet. Det gäller att vi får igång vårt eget spel och fokuserar på det, säger Sara Thunebro.

ANNONS

Laget har ännu inte börjat genomgången av Island, men Caroline Seger är säker på att det inte kommer att bli en lätt uppgift att ta sig vidare till semifinal.

- Vi kan inte förvänta oss att möta samma Island som vi har mött tidigare i år. När man är i ett mästerskap har alla lag har en tendens att spela bättre när det verkligen gäller, säger Seger.

I dag kommer laget att träna i Vinberg, strax utanför Falkenberg, och då är tanken att man kommer att anpassa träningen efter motståndet.

- Vi kommer jobba med vårt kantspel och vårt boxspel, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

ANNONS