Jitex spelar på Åbyvallen i Mölndal
Jitex spelar på Åbyvallen i Mölndal Bild: Petter Trens

Fredagens höjdpunkter i Gothia cup

Det börjar dra ihop sig i Gothia cup och finalmatcherna är här. Nedan kan du se några av fredagens höjdpunkter under fotbollsfesten.

ANNONS

15.00, SKF Arena, Heden: AIK–NorCal Premier PDP

Förra året vann NorCal, från just norra Kalifornien, G17-klassen i Gothia Cup och är bara två matcher från att upprepa bedriften. FC Rosengård och Piteå har besegrats i årets turnering, liksom spanska lagen St Gabriel och Osasuna. Nu väntar AIK i en sevärd semifinal.

13.00, Gamla Ullevi: Finaler

Fredagen och lördagen kommer att bjuda på många härliga finaler i A-slutspelen på Gamla Ullevi. Först ut är G12 som har avspark 13.00, sedan väntar B12 (14.10, G13 (15.30), G16 (16.45), B13 (18.00) och G18 (19.15). Semifinalerna i respektive klass avgörs under förmiddagen.

ANNONS

11.20, Mjörnvallen 1: IFK Göteborg–Malmö FF

I allsvenskt sammanhang har IFK Göteborg och Malmö varit de stora giganterna i det historiska perspektivet, även om det bara är MFF som levererat på senare år. I B15-klassen, som spelas i Alingsås, gör de båda lagen upp i semifinal och Blåvitt har fortfarande inte släppt in ett enda mål i turneringen. Fyra matcher har inneburit tre segrar, en oavgjord och 11–0 i målskillnad.

Dessutom kommer GP att direktsända samtliga a-finaler på både fredag och lördag på gp.se.

Här kan du se matcherna: GP sänder Gothia cup-finalerna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS