Från helt uträknad till derbyhjälte

Chelsea tog hem det heta Londonderbyt mot Tottenham efter en vändning som fullbordades av en av säsongens största överraskningar så här långt.

|

Chelsea är fortsatt i topp av Premier League efter segern i Londonderbyt mot Tottenham och det var ligans mest oväntade utropstecken som blev hjälte.

Men att döma av den första halvtimmen kunde man inte tro att Chelsea var ligans formlag nummer ett.

Tottenham kom ut i ett rasande tempo med en hög press som ställde till med stora problem för hemmalaget. Ledningsmålet kom också tidigt för gästerna.

Dansken Christian Eriksen fick på en klockren träff med vänsterfoten och borrade in ledningsmålet bakom Thibaut Courtois.

Ytterligare ett klassmål

Tottenham hade fortsatt tryck på Chelsea och ett andra mål hängde i luften. Men då var det Chelseas tur att sätta dit ett klassmål.

Spanjoren Pedro vände upp utanför straffområdet och skruvade elegant in 1-1 med högerfoten, precis innan paus. Ett psykologiskt viktigt mål att döma av Chelseas inledning av den andra halvleken.

Om det var Tottenham som överraskade Chelsea i första halvleken var rollerna ombytta i den andra. Hemmalaget dominerade stort och bara drygt fem minuter in hade de fullbordat vändningen.

Diego Costa satte iväg på en soloräd där bollen till slut hamnade ute till höger hos en helt fri Victor Moses.

Uträknad inför säsongen

Det fanns absolut ingen som trodde att högerspringarensom spenderat de senaste säsongerna på ute lån hade en framtid i Chelsea inför säsongen. Men 25-åringen harfått oväntat förtroende av tränaren Antonio Conte och betalade tillbaka det i form av ledningsmålet.

Via en Tottenham-försvarare skickade han in 2-1 och det blev också matchens sista mål.

– Jag har hittat ett hem här, det här är min klubb. Jag är glad över att spela den här säsongen och att tränaren gav mig chansen. Jag vill bara fortsätta att spela och njuta, säger Moses.

Tottenham, som såg ut att känna av veckans Champions League-match mot Monaco, hade aldrig orken att skapa tryck under matchens slutskede.

Chelsea är onekligen en mardrömsmotståndare för Spurs, kvällens match var den 30:e(!) i rad där Tottenham misslyckades med att vinna borta mot London-rivalen.