Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Fotboll%2C+Svenska+Cupen%2C+GAIS+-+Vasalund
Gais efter segern mot Vasalund. Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

"Frågan är om inte cupen är hetare än någonsin?"

Tre Göteborgsklubbar i kvartsfinal, ytterligare en spelar en direkt avgörande match i helgen. Svenska cupen lever i Göteborg.

– Ur vårt perspektiv känns den ruskigt het, säger GP-sportens fotbollskrönikör Mattias Balkander i podden.

Poddhjulet rullar vidare och det med en fotbollssäsong som bara blir hetare. I helgen väntar flera stora matcher när Svenska cupen går in i slutspel. Malmö FF–IFK Göteborg är en match många blåvita ser fram emot – och förväntningarna är höga, trots den nystart klubben gjorde under vintern.

– Man hamnar i en mental rävsax där man får fundera på om det är okej att förlora den här matchen, för IFK är ändå ett långsiktigt projekt. Men det är det ändå inte i en sån här match, nu handlar det bara om en sak och det är att vinna, säger Mattias Balkander.

"Det har låst sig"

Efter en lovande start kommer panelen i podden fram till att Göteborgs spel har börjat hacka en aning.

– Det har varit någon form av backlash den senaste tiden. Det har låst sig tycker jag. Ingen av cupmatcherna i gruppen har varit oöverstigliga hinder. Ingen av matcherna har varit en superinsats, säger Mattias Balkander.

Ytterligare en het match spelas i Jämtland och Östersund. Gais har skrällt sig fram till en kvartsfinal och hoppas nu göra vad Arsenal gjorde för några veckor sedan – besegra Östersund på bortaplan. För det krävs årets bästa prestation.

– Naturligtvis. Östersund ska bara städa av Gais egentligen, sedan har Gais gjort det fantastiskt bra hittills, säger Mattias Balkander.

– Om jag får fylla i så har ÖFK verkligen visat att de hanterar cupspel, samtidigt har Gais förtjänat någon form av respekt med sig här efter matcherna mot Elfsborg och Hammarby, säger Anton Gustavsson.

Vi tippar också hur många mål Jonas Henriksson kommer göra i årets division 1 södra för sitt Grebbbestad, dyker ner i Örgrytes årsmöte, diskuterar varför det är problematiskt att GFC har så många landslagsspelare och utser vilken fotbollsprofil i Göteborg som är bäst lämpad som meteorolog.

Läs mer om 031 Fotboll
Mest läst