Fischer var försiktig

ANNONS
|

- Det var lite gambling ... Jag hade hela ledningen emot mig. De tyckte att jag skulle byta ut Nilla Fischer, men jag sa nej, säger Pia Sundhage och förklarar hur hon tänkte:

- Om vi hade tagit ut Nilla Fischer så hade en mittback varit tvungen att spela och jag ville hellre att till exempel Antonia Göransson och Emmelie Konradsson skulle spela. Man måste tro på något och jag trodde på att det skulle bli bra, säger hon.

För Fischers del handlade det om att vara väldigt noggrann i matchen och i halvtid pratade ledarna med henne om att spela smart.

ANNONS

- Jag fick vara noggrann med att inte göra något onödigt, eller veva med armarna, eller protestera. Det var något jag tänkte väldigt mycket på, särskilt de sista tio minuterna Jag försökte spela mitt vanliga spel fast liksom hålla mig på gränsen hela tiden, säger hon.

Nilla Fischer har berättat tidigare att hon är väldigt nervös just på matchdagarna och det hjälper inte ett dugg att Sverige nu har tagit sig så här långt i turneringen och att pressen kanske har släppt lite.

- Det är inget jag kan spela bort. Nu är kvartsfinalnerverna borta, men på onsdag kommer nya nerver. Det är en anspänning att spela, men en väldigt njutningsbar sådan. Det är bara att köra på, säger hon.

Trots att Sverige nu har gått tillräckligt långt för att kunna känna att det här mästerskapet är genomfört med fullt godkänt resultat är Nilla Fischer långt ifrån nöjd.

- Vårt mål är att nå finalen och vi kommer att fortsätta och spela som vi gör. För vi skall dit. Sedan är det klart att det här var en match vi skulle vinna på pappret, men det funkar ju inte så. Vår egna känsla kommer att vara samma på onsdag som i den här matchen, säger hon.

ANNONS

Pressen, men också stödet, från den starka hemmapubliken kommer förstås att öka ännu mer på onsdag, när ett fullt Gamla Ullevi kommer att göra allt för att bli den tolfte spelaren.

- Det spelar egentligen ingen roll var vi spelar, här, i Göteborg, eller någon annanstans i Sverige. Publiken har varit helt fantastisk både här och i Göteborg och det är väldigt inspirerande att få spela inför hemmapublik, säger Fischer.

ANNONS