Firade sitt mål vilt – blir borta i sju månader

Nicolai Müller blev stor hjälte för Hamburg när han med matchens enda mål avgjorde mötet med Augsburg. Men Bundesliga-premiären fick ändå ett tråkigt efterspel för tysken som i samband med sitt mål firade så hårt att han slet av korsbandet – nu blir han borta i sjumånader.

ANNONS
|

BK Häckens Paulinho firade nyligen ett mål mot Hammarby så vilt att han drog på sig en mindre bristning i baksidan av låret. Men det är ingenting mot den skada som Hamburgs Nicolai Müller orsakade sig själv i samband med sitt målfirande i Bundesliga-mötet med Augsburg.

Mittfältarenblev stor hjälte när han med matchens enda mål såg till att den nordtyska klubben kunde vinna sin seriepremiär. Och det firade han vilt. Lite väl vilt. Efter att ha firat fullträffen med ett glädjehopp vid ena hörnflaggan landade Müller illa. Han försökte förvisso spela vidare, men tvingades bara några minuter efter sitt mål byta.

ANNONS

"En stor chock"

Och efter att tysken nu har undersökts står det klart att han blir borta under stora delar av säsongen. Det här då korsbandet i hans ena knä är av.

– Diagnosen kommer som en stor chock för oss. Det är ett hårt slag mot vår säsong och det är naturligtvis extremt tufft för Nicolai. Vi önskar honom en snabb rehabilitering och vi kommer stötta honom så mycket vi bara kan, säger Hamburgs sportchef Jens Todt till klubbens hemsida.

ANNONS