Fifas drag - för att stoppa rasismen

ANNONS
|

Många reagerade när Fifa beslutade att låta Ryssland arrangera fotbolls-VM 2018. Anledningarna var många, men någotsom diskuteras extra mycketär det ryska fotbollens problem med rasism på läktarna.

När landet nu i helgen, traditionsenligt ett år före VM, arrangerar Confederations Cup har nu Fifa tagit ett historiskt beslut för att motverka rasismen.

Domarna kan avbryta matcherna

Domarna kommer att kunna avbryta matcherom rasism eller annan typ diskriminering förekommer på läktarna.Och om publikeninte slutar mitt sitt beteende ska domaren kunna stoppa matchen helt och hållet.

Därför kommer Fifa under matcherna i Confederations Cupatt ha representanter på läktarna som ska upptäcka och rapportera om det förekommer kränkningar.

ANNONS

"Banbrytande förändringar"

– Det här är banbrytande förändringar i ett globalt krig mot diskriminering som kommer att prägla årets upplaga av Confederations Cup, säger Fifas president Gianni Infantino i ett uttalande, och fortsätter:

– Det är två initiativ som ska hjälpa domarna att stoppa diskrimineringen, och det kommer att göra att atmosfären på arenorna kommer att handla om fair play och respekt.

ANNONS