Fifa utreder Tyskland efter storbråket

Tyska ledare gick fram och hånade svenska landslaget efter lördagens seger, något som bland annat fick förbundskapten Janne Andersson att se rött. Nu meddelar Fifa att man kommer utreda två av ledarna i Tyskland.

ANNONS
|

Domaren hade blåst av matchen efter det att Toni Kroos avgjort mot Sverige, med en drömfrispark, när det hettade till ordentligt mellan de två landslagens ledare.

Janne Andersson, tillsammans med flera svenska spelare och ledare, reagerade kraftigt på att tyska ledare sprungit mot den svenska bänken och applåderat efter Kroos sena avgörande.

– De springer fram och hånar och gör tecken och då blir jag förbannad. Vad är det för jävla respekt? Du ska fan inte håna en motståndare som du fajtats mot i 90 minuter. Det är för dåligt, sade förbundskaptenen till TV4 efter händelserna.

LÄS MER:Janne Andersson i jättebråk efter slutsignalen

Ulrich-Voigt bad senare om ursäkt och erkände att han hade gjort fel.

ANNONS

– Jag känner inte dem, men de har kommit bett om ursäkt och det kan man ändå respektera. Det är ledare som har kommit och bett om ursäkt. Och spelarna var respektfulla efter matchen, så det var inga som helst problem, sade Guidetti efter matchen.

LÄS MER: Guidetti: Tyskarna har bett om ursäkt

Fifa utreder händelserna

Under söndagen meddelade dock Fifa i ett pressmeddelande att man kommer att öppna ett disciplinärt ärende kring presschefen Ulrich Voigt och landslagschefen Georg Behlau.

Här ser man hur Jan Gustavsson delar ut en kraftig knuff mot Georg Behlau
Här ser man hur Jan Gustavsson delar ut en kraftig knuff mot Georg Behlau Bild: C MORE

Bland de svenskar som reagerade starkast fanns landslagets säkerhetschef Jan Gustavsson. På bilder kan man se honom knuffas under tumulten, men enligt vad Fifa utannonserat är det alltså bara tyskarna som utreds.

– Om man tittar på situationen så var tyskarnas agerande orsak till hela situationen. Men vi får utvärdera det mer sen, just nu ligger allt fokus på matchen mot Mexiko, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Sportbladet.

ANNONS