Fem raka utan seger – då lovar Gren nyförvärv

IFK Göteborg går kräftgång och närmar sig botten i allsvenskan. Då lovar sportchefen Mats Gren nyförvärv.
– Det är klart att det kommer in något nytt, säger han.

ANNONS
|

Det buas ut mot Gamla Ullevis hybridgräsplan. Där nere går hemmaspelare för att tacka supportrarna. Huvudena hänger. IFK Göteborg har gått två månader och fem matcher utan allsvensk seger. Negativ kvalplats är tre poäng bort.

Dessutom: tre ordinarie spelare har lämnat under sommaren. Gustav Engvall, Sebastian Eriksson och Pontus Dahblerg finns inte längre på Poya Asbaghis taktiktavla. Snart kan både Mix Diskerud och Emil Salomonsson vara lika långt borta. En redan tunn trupp tunnas ut.

Men den 15 juli öppnar det svenska övergångsfönstret. Då finns möjligheten för klubben att förstärka. Att laga hål. Att blåsa liv.

Och det lovade Blåvitts sportchef Mats Gren i Gamla Ullevis katakomber efter matchen.

ANNONS

– Det är klart att vi måste förstärka på vissa positioner för att det ska bli bra, för att det ska sitta i hop. Det är klart att det kommer in något nytt, säger han.

"Många saker att ta hänsyn till"

Han har identifierat de positioner klubben söker spelare på. I anfallet. På centralt mittfält. En vänsterfotad mittback.

– Det är många saker vi ska ta hänsyn till och ha i bakhuvudet. Hur ser det ut i januari? Kommer Gustav (Svensson) tillbaka eller kommer Gustav inte tillbaka? Det ska bli rätt inte bara på väldigt kort sikt utan även på lite längre. Det är många saker som vi måste sitta och pussla med, säger Mats Gren.

LÄS MER:IFK Göteborg jagar Gefle-mittfältaren

Det har florerat flera namn på flera potentiella nyförvärv den senaste tiden. Ett av dem satt på läktaren denna soliga eftermiddag. Sargon Abraham, som på lördagen såg Häcken slå GIF Sundsvall, följde Blåvitts förlust på plats. GP har tidigare rapporterat om att superettans skyttekung, vars kontrakt med Degerfors går ut efter säsongen, funnits på IFK Göteborgs radar.

– Var han här? Det visste jag inte så det kan jag inte alls kommentera, säger Mats Gren.

LÄS MER:Blåvitt visar intresse för superettans skyttekung

Hur ser du på honom som spelare?

– Det är säkert en spelare som vi har haft koll på, som varit duktig i superettan. Sedan är alltid frågan om han har kvalitéer nog för att göra bra i från sig i allsvenskan. Vi får se vart det landar i slutändan.

ANNONS

Mats Gren har i samråd med bland andra akademichefen Jonas Olsson och tränaren Poya Asbaghi scannat av marknaden efter potentiella förstärkningar. På presskonferensen efter förlusten mot Kalmar ville Poya Asbaghi inte fokusera på eventuella tillskott. Det vore nonchalant, menade 32-åringen.

– De spelarna som är på plan kan göra bättre ifrån sig än vad de gör. Och gör vi inte det är det nonchalant av mig att sitta här och säga att jag skulle behöva den spelare och den spelaren. Mitt jobb som tränare går ut på att få ut maximalt av de som är där ute på planen. I första halvlek fick vi inte det och då har inte jag någon rätt att säga att jag skulle behöva få in någon spelare där och någon spelare där, säger han.

LÄS MER:Salomonsson kan vara på väg bort från Blåvitt

ANNONS