Fansen taggade på Zlatan-debut: "Ren och skär klass"

Succé i premiären på bortaplan. Nu väntar 75 000 United-supportrar på att få välkomna Zlatan Ibrahimovic på Old Trafford.

ANNONS
|

Sedan Zlatan Ibrahimovic lämnade Malmö FF har det blivit sex klubbar, United är den sjunde i ordningen. Två gånger, i Barcelona och i PSG har Zlatan nätat i sin hemmadebut. Mot Bournemouth i premiären för United satte han 3–0 på bortaplan i matchen som United vann med 3–1.

Senast en svensk nätade för Manchester United på Old Trafford var 7 januari 2007 när Henrik Larsson gjorde mål i sin debut. Dock inte i Premier League utan i den tredje rundan av FA-cupen.

– Jag hoppas allt går bra, United förtjänar det och han förtjänar allt gott som händer honom. Han är Sveriges största fotbollsspelare någonsin och att se honom gå till United, ja, det var en njutning, sa Larsson till Uniteds hemsida efter att Zlatan blev klar för klubben.

ANNONS

Det är 19 år sedan som Manchester United hade en anfallare med samma karaktär som Zlatan Ibrahimovic. Alla i England, supportrarna, gamla spelare och journalister pratar om likheterna mellan Zlatan och Eric Cantona.

– Bara en sak till. Det kan bara finnas en kung i Manchester! Du kan få vara prins om du vill, sa Cantona i ett videoklipp på Eurosport nyligen.

Repliken från Zlatan kom strax därefter.

– Jag hörde vad han sa och jag gratulerar honom eftersom att jag alltid har beundrat honom. Men han borde veta att jag inte ska bli kung i Manchester. Jag ska bli Gud i Manchester, sa Zlatan till Fifa.

I Manchester är supportrarna betydligt mer säkra på att Zlatan kommer att leverera än tidigare. Då var det många som ifrågasatte hans hunger och ålder. Efter premiären är det få supportrar som inte tror på Zlatan.

– Hans mål i premiären var ren och skär klass. Man såg att han gjorde exakt det han ville göra, säger Steve Jones.

– Jag får erkänna, jag trodde inte att han skulle anpassa sig så snabbt till Premier League. Jag trodde det skulle bli betydligt tuffare, säger Joseph O'Brien.

Zlatan själv har många gånger under sin karriär pratar om hungern, vikten av att vinna. Att gå till en klubb bara för hans rykte som spelare är inget som Zlatan kommer att göra enligt honom själv.

ANNONS

– Jag kommer inte att spela någonstans bara för att jag är Ibrahimovic. Jag kommer bara vara i klubbar där jag kan prestera och få resultat, sa han inför premiären.

Återstår att se hur det går när Southampton gästar Old Trafford i kväll. Räkna med att det står en målsugen svensk på ena planhalvan redo att frälsa hemmafansen på Old Trafford och ta ett steg mot titeln: "Gud i Manchester".

Zlatans premiärer på hemmaplan

Ajax – säsongen 01/02.

Fick hoppa in i första hemmamatchen, blev mållös när Ajax spelade 1–1 med Roda. Första hemmamålet kom i femte hemmamatchen. Då mot Twente när Ajax vann med 2-0.

Juventus – säsongen 04/05.

Startade första hemmamatchen, men blev både mållös och utbytt. Blev målskyt i andra hemmamatchen mot Palermo, Zlatan kvitterade till 1–1 som även blev slutresultatet.

Inter – säsongen 06/05.

Mållös första hemmamatchen, bänkad i andra, mållös i tredje innan han nätade hemma mot Livorno när Inter vann med 4–1.

Barcelona – säsongen 09/10.

Nätade i första hemmamatchen mot Sporting Gijon, satte 3–0 som blev slutresultatet.

Milan – säsongen 10/11.

Inte med i första hemmamatchen, mållös i andra, gjorde matchens enda mål mot Genoa i tredje hemmamatchen för säsongen.

PSG – säsongen 12/13.

Gjorde PSG:s båda mål i 2–2-matchen mot FC Lorient.

ANNONS