Första segern för Bjärsmyr i Turkiet: "En fin seger"

Mattias Bjärsmyr, 31, njuter av tillvaron nere i Turkiet. Under lördagen kom första segern för nykomlingen Sivasspor. – Det var en fin seger det, säger han.

ANNONS
|

Han lämnade Blåvitt i somras och lämnade då även lagkaptensbindeln som Sebastian Eriksson tog över. Efter en försäsong i Turkiet har ligan nu dragit igång och efter två omgångar har nykomlingen Sivasspor tagit en seger – nu senast mot Yeni Malatya. Mattias Bjärsmyr har startat i bägge matcherna.

– Det är självklart kul att spela, det är tuff konkurrens men det känns skönt att kunna vara med och bidra, säger han.

Skönt att vinna igen?

– Japp. Första matchen borde kanske slutat 0-0 men det var skönt nu. Det var en fin seger.

ANNONS

Hur är skillnaderna i spelet?

– Det är lite som när jag var i Grekland. Det är lite mer tekniska spelare och tempot är inte detsamma. Sen finns det några riktigt bra individuella spelare. Det är många lag som har några guldkorn.

– Nu senast mötte vi bland annat han Aly Cissokho som spelade i Liverpool för ett tag sedan. De flesta klubbarna har någon sådan spelare.

I nästa omgång väntar storklubben Galatasaray på bortaplan för Bjärsmyr och hans Sivasspor. En utmaning som han ser framemot.

– Det ska bli skoj. Jävligt roligt och vi kommer ju vara ganska stor underdog där. Galatasaray har fått in del nya spelare och är i lite bättre form än när de mötte Östersund så det blir en utmaning, säger Bjärsmyr.

En ny sits för dig, att vara underdog?

– Ja, det har jag inte varit i mina tidigare klubbar så det blir något nytt.

Hur trivs du i Turkiet?

– Det har varit okej. De har sagt att jag ska få lägenheten snart men det där vet man ju aldrig. Annars bor vi ett gäng utlänningar på hotell och käkar ihop varje dag och sådana saker.

ANNONS

Familjen har hälsat på?

– Inte ännu. Det började ju med matcherna och sen har de ju skola och dagis som börjar och då vill man att äldsta dottern ska få vara med från starten och få kompisar och allt sådant där. Men det kommer ett landslagsuppehåll snart så då ska jag försöka åka hem.

Följt Blåvitt på sistone?

– Absolut! Det känns som de har fått upp farten rejält. Många spelare är bra nu, Sören, ”Tobbe”, Boman. Det är många som är bra nu. Emil gjorde en fin assist senast så det är kul att det går bra för Blåvitt nu.

ANNONS