Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Förslaget: Res staty över succétränaren

Graham Potter har fört Östersunds FK från division 2 till Europa Leagues gruppspel på bara sex år. Det har fått Östersundsborna att älska honom. Nu har ett medborgarförslag lämnats in med målet att resa en staty över engelsmannen.

Resan från fotbollens bakgård i division 2 Norrland till allsvenskans finrum och Europa-framgångar har fått många att förundras. Östersunds FK har på bara sex år etablerat sig i fotbollens högsta division och fått många att rikta avundsjuka blickar på spelsättet och utvecklingen av spelare. En nyckelfigur i framgångshistorien har tränaren Graham Potter spelat. Engelsmannen, som spelade i Premier League som aktiv, kom till Östersund utan erfarenhet av att ha tränat ett klubblag på hög nivå – men succén i Jämtland har varit konstant. 

Det verkar Östersundsbon Kim Sundling också tycka. På tisdagen lämnade han in ett medborgarförslag till Östersunds kommunfullmäktige för att få staden att resa en staty över Potter, skriver Östersunds-Posten.

"Jag anser att med en staty på lämplig plats i Östersund som t.ex asfaltsplanen framför Jämtkraft Arena vore bäst nu och inte senare i historien", skriver han i förslaget.

"Värt att hyllas med en staty"

Medborgarförslaget fortsätter att hylla klubben och tränarens framgångar.

"Det som händer nu på Jämtkraft Arena kan komma att bli det största som någonsin presterats av ett lag från Jämtland. Och det är helt klart värt att hyllas med en staty.", skrivs det. 

På onsdagsmorgonen hade 32 personer skrivit under förslaget, vilket gör att kommunfullmäktige måste behandla frågan vid nästa sammanträde. 

Se mer från - Fotboll
Mest läst