Förre Blåvitt-spelaren tvingas lägga av efter hjärnskakningarna

Oscar Kindlund är bara 21 år men tvingas nu lägga fotbollskarriären på hyllan. Hjärnskakningarna har blivit för många och läkarna säger stopp.
– Nu är det bara tungt att man behöver lägga av, säger Kindlund till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Han är fostrad i Sirius och tillhörde IFK Göteborg från 2013. 2016 återvände han till Sirius och är nu utlånad till norska Nybergsund. Nu är fotbollskarriären över för 21-åriga Oscar Kindlund.

För Fotbollskanalen berättar han att den senaste smällen, som kom i Nybergsunds senaste match, mot huvudet blev en för mycket.

– Jag har fått väldigt många hjärnskakningar innan och sedan snackade jag med läkaren som sa att det var bäst att jag lägger av karriären. Det kan vara farligt. Då kändes det bäst för mig. Hälsan är viktigare, säger Kindlund till sajten.

LÄS MER:Fortfarande en lång väg kvar för Johan Jakobsson

Han berättar att han fått ett tiotal hjärnskakningar genom karriären och att beslutet att lägga av är taget tillsammans med Sirius läkare.

ANNONS

– Jag har hunnit smälta det ett tag nu. Det är lite upp och ner. Jag måste gå vidare, det är ju så.

Har du några problem i det vardagliga livet efter hjärnskakningarna? Huvudvärk och liknande?

– Faktiskt inte. Jag mår väldigt bra nu. Nu är det bara tungt att man behöver lägga av och så. Jag har haft lite problem med det här fram och tillbaka, jag har inte mått så bra förut när man fått smällar, men just nu kändes det som att får man en till kan det vara väldigt illa.

Men Kindlund kommer inte lämna fotbollen helt. Han kommer nu gå in i rollen som fotbollsinstruktör på en skola i Uppsala.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS