Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Förbundskaptenen om Zlatan: "Helt ointressant"

Janne Andersson har fått prata mer om en spelare som inte är med i landslaget än de 23 han tagit ut till samlingarna. På onsdagen pratade han om Zlatans vara eller icke vara i det svenska landslaget i Aftonbladet. – Samtalet jag och Zlatan hade var väldigt tydligt och jag kan inte förhålla mig till vad alla tycker, det är helt ointressant, säger han.

Efter EM 2016 valde Zlatan Ibrahimovic att hänga upp landslagströjan på hyllan. In klev Janne Andersson som förbundskapten och därefter har Sverige tagit sig igenom stora delar av VM-kvalet med bravur. Om landslaget tar fyra poäng på de två avslutande kvalmatcherna mot Luxemburg och Nederländerna är en plats i play off säkrad. Det har diskuterats flitigt huruvida Zlatan Ibrahimovic skulle vara intresserad av en comeback i landslaget om en VM-plats säkrades. 

"Måste vara hundra procent"

När förbundskaptenen Janne Andersson gästade Aftonbladets tv-studio ville han dock inte lägga energi på en fråga han inte kan styra. 

– Vårt samtal efter EM var väldigt tydligt och då respekterar jag det han har sagt till mig. Jag tror inte på övertalning. Det här kräver så mycket av killarna och man måste var hundra procent på och det talade han om för mig att det är han inte och då respekterar jag det, säger han. 

Läs mer: "När jag kommer tillbaka kommer hela världen veta om det"

"Bryr mig inte"

Trots att Ibrahimovic är Sveriges främste målskytt genom tiderna är svenska folket inte övertygade om att han skulle förstärka landslaget. I en undersökning av Aftonbladet och Inizio röstade 45 procent av de tillfrågade att de inte skulle vilja se Zlatan i landslaget. 

– Jag har inte sett undersökningen och jag bryr mig inte om den heller. Samtalet jag och Zlatan hade var väldigt tydligt och jag kan inte förhålla mig till vad alla tycker, det är helt ointressant. Tycker de bra grejer är det roligt men jag kan inte förhålla mig till det, säger Janne Andersson. 

Läs mer: "Affärsmannen Zlatan vet hur man säljer en story"

Se mer från - Landslaget
Mest läst