Förbundskaptenen om Zlatan: "Flörtar inte ens med min fru"

Zlatan Ibrahimovic har slutat i landslaget. Någon övertalningskampanj från landslagets sida finns det inte. – Jag flörtar inte ens med min fru, säger förbundskapten Janne Andersson till P5 Sthlm.

ANNONS
|

Efter förra sommarens EM-slutspel i Frankrike valde Zlatan Ibrahimovic att tacka för sig i landslaget. Det beskedet lämnade han på sin sista presskonferens inför det avslutande gruppspelsmötet med Belgien.

Sedan dess har den svenske superstjärnan varit borta från landslaget. När han nu närmar sig spel igen för Manchester United så har även snacket om landslaget dykt upp igen kring Zlatan Ibrahimovic.

LÄS ÄVEN: Svenska folkets hårda dom – säger nej till Zlatan

Men förbundskapten Janne Andersson tänker inte försöka charma tillbaka Zlatan till landslaget.

– Jag flörtar inte ens med min fru, säger han till P5 Sthlm och fortsätter.

ANNONS

– Jag har haft mitt samtal med Zlatan under förra sommaren. Han var tydlig då och det respekterar jag och förhåller mig till hans beslut. Det krävs en hel del att vara med i landslaget så jag förstår de spelare som av olika anledningar har tackat nej.

LÄS ÄVEN: Balkander: "Klart vi skall vänta in Zlatan"

Någon övertalning kring Zlatan är det inte heller tal om.

– Har man valt bort spel i landslaget så tror jag inte på övertalning. Det måste komma inifrån. Om det skulle ändra sig så hanterar vi det när det kommer om det kommer. Jag har ingen plan för det och det är en ickefråga för mig. Händer något annat så händer det.

ANNONS