Förbundskaptenen kan få assistans

ANNONS
|

Det missade VM-slutspelet ställer naturligtvis frågan som gäller Erik Hamréns framtid som förbundskapten på sin spets. Dessutom går hans nuvarande kontrakt ut i januari.

– Vi vill att Erik stannar kvar, och vi kommer att sätta oss ner och diskutera framtid med honom om ett tag när besvikelsen har lagt sig, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, och fortsätter:

– Vi har inte tittat efter några andra kandidater, utan det är Erik vi vill ha.

Hamrén själv säger:

– Jag har en del frågor både till mig själv och till förbundet. Vi ska sätta oss ner så snart som möjligt, men inte någon av de närmaste dagarna. Jag har inte pratat med några spelare om framtiden än, utan först vill jag ta reda på hur egen framtid ser ut. Men det kommer att ta tid att smälta det här.

ANNONS

Erik Hamrén har omgett sig med en rad ledare i olika roller sedan han tillrädde som förbundskapten. Valet att inte ha någon assisterande förbundskapten förklarar han på följande sätt.

– Jag vill säga att jag har haft två assisterande i våra scouter Reine Almqvist och Peter Wettergren. Organisationen har varit två assisterande även om det inte titulerats så, säger han.

Redan efter att EM 2012 tog slut lyfte GP:s fotbollskrönikör Malin Jonson frågan om att Erik Hamrén borde ha en assisterande förbundskapten vid sin sida.

"Med alla dessa ledare landslaget omger sig med måste jag säga att det är väldigt konstigt att den kompetensen saknas" skrev hon då.

Fotbollförbundet kommer nu att tillsammans med Erik Hamrén diskutera frågan kring en assisterande förbundskapten. De två hetaste namnen är Peter Wettergren och Reine Almqvist - i dag spioner för landslaget.

– Jag tror aldrig att det kommer att bli aktuellt. Erik (Hamrén) har inte velat ha någon assisterande förbundskapten tidigare. Jag trivs bra i den rollen jag redan har så jag är inte intresserad, säger han till GP.

– Det är klart att det är positivt när ens namn figurerar i sådana här sammanhang, men det är inget jag går och tänker på, säger Peter Wettergren.

ANNONS

Mexiko blev det 31:a och näst sista laget att kvalificera sig för fotbolls-VM i Brasilien som spelas 12 juni–13 juli 2014.

Sex lag blev VM-klara i tisdags: Portugal, Frankrike, Kroatien, Grekland, Ghana och Algeriet.

24 lag är klara sedan tidigare: Brasilien (värdnation), Argentina, Colombia, Chile, Ecuador, USA, Costa Rica, Honduras, Iran, Sydkorea, Japan, Australien, Belgien, Italien, Tyskland, Nederländerna, Schweiz, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, England, Spanien, Nigeria, Elfenbenskusten och Kamerun.

ANNONS