Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Förbundets biljettbesked: "Kommer gå att återlösa under dagen"

Danmarksmatchen blir inte av. Nu meddelar svenska fotbollförbundet att alla som har köpt biljett till kvalmötet på Gamla Ullevi antingen kan återlösa eller byta biljetterna. – Jag kan inte exakt säga när man kan börja göra det, men vi räknar med att det blir under dagen, säger förbundets kommunikationschef Andreas Jansson.

Efter många turer fram och tillbaka stod det på onsdagskvällen klart att VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark, med speldatum fredag, ställs in. Det här då det danska fotbollförbundet, DBU, och det danska damlandslaget ligger i konflikt – en schism som ännu inte har gått att lösa. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Konsekvensen av det hela blir att tusentals fotbollssupportrar står med biljetter till en match som inte kommer att spelas. Men på torsdagsförmiddagen kunde förbundet meddela att samtliga som har köpt biljett till matchen kommer få möjligheten att återlösa sina biljetter. 

– Så klart kommer man kunna göra det. Jag kan inte exakt säga när man kan börja göra det, men vi räknar med att det blir under dagen, säger förbundets kommunikationschef Andreas Jansson. 

Åskådarna som sitter på biljetter till Danmarksmatchen kommer också erbjudas möjligheten att byta dessa mot biljetter till kvalmötet mot Ungern som spelas i Borås på tisdag. 

– Det kommer man få göra, om man vill. Och sedan kommer vi erbjuda någon form av transport mellan Göteborg och Borås. Nu är det inga jätteavstånd för de flesta, så alla kommer inte behöva transport, men det kommer säkert finnas några som behöver det. 

Enligt Jansson var det på förhand cirka 8000 biljetter sålda till den nordiska stormatchen. Men förhoppningen på förhand var att nå en bättre publiksiffra än så.

– Man säljer ju normalt ganska mycket dagarna innan match, så omkring 10 000-11 000 hade det kanske blivit. 

Ingen smäll för Got Event

För evenemangs- och arenabolaget Got Event blir det nu alltså ingen match, men enligt vd Lotta Nibell kommer det inte innebära att bolaget åker på någon smäll ekonomiskt. 

– Det kommer inte få den påverkan på oss, säger hon. 

Hon fortsätter: 

– Vi kommer summera kostnader för oss som inte går att boka av, sedan kommer vi ha en diskussion med fotbollförbundet om hur vi hanterar det. 

Hur stort det ekomiska bortfallet blir för förbundet är, enligt Andreas Jansson, ännu inte fastställt. 

– Det kan man inte säga redan nu. Det här måste vi titta på naturligtvis. Självklart kan det innebära kostnader på något sätt, men jag kan inte riktigt bedöma det här och nu. 

Kommer ni kräva någon form av ersättning för uteblivna biljettintäkter och så vidare, av det danska förbundet?

– Vi måste diskutera det. Och se över hur det här verkligen ser ut innan vi bestämmer hur vi eventuellt går vidare.