Förbundet stoppar Elmanders comeback

Svenska fotbollförbundets tävlingsnämnd har beslutat att avslå Öis dispensansökan för värvningen av Johan Elmander. – Han har inte uttömt alla möjligheter att försöka göra klart med en ny klubb. Han har inte gjort tillräckligt, säger Gerhard Sager, ordförande i fotbollförbundets tävlingsnämnd, till GP.

ANNONS
|

I tisdags kunde GP avslöja att Johan Elmander återvänder till svensk fotboll och Örgryte IS. Men vissa problem har uppstått kring övergången. Eftersom värvningen genomfördes efter att det svenska transferfönstret stängt så var Öis tvungna att skicka in en dispensansökan till svenska fotbollförbundets tävlingskommitté, som beslutar huruvida klubben kan få dispens för sin värvning eller inte. Detta trots att den tidigare landslagsanfallaren alltså stodutan kontrakt.

– Spelaren måste visa att han har varit arbetssökande och att han gjort allt för att få ett avtal. I våras hade vi fem ärenden, två fick dispens. Vi har ett möte nu på fredag då vi kan ta beslut i ärendet. Vi hanterar ett sådant ärende ganska snabbt, det sa Gerhard Sager, ordförande ii fotbollförbundets tävlingsnämnd, till GP tidigare i veckan.

ANNONS

På fredagskvällen sammanträdde nämnden för att fatta beslut i frågan. Och efter mötet kunde man ge beskedet att Öis dispensansökanhar avslagits.

– Örgrytes ansökan om dispens för Johan Elmander har avslagits. Han har inte tillräckliga skäl för att få den godkänd, säger Sager.

Varför?

– Han har inte uttömt alla möjligheter att försöka göra klart med en ny klubb. Han har inte gjort tillräckligt.

Han hade behövt vara mer aktiv i sitt sökande av en ny klubb för att få dispensansökan godkänd?

–Ja, det stämmer.

Örgryte kan överklaga beslutet till förbundsstyrelsen.

GP har sökt Örgryte för en kommentar.

ANNONS