Öis föll mot jumbon – efter stor dramatik

Kvittering i den 89:e minuten. Men Öis förlorade ändå mot jumbon Värnamo efter ett avgörande på tilläggstid. Rödblått har nu tio raka matcher utan seger.

|

Den segerlösa sviten växer för Örgryte.

Borta mot IFK Värnamo blev det förlust med 1–2 – vilket innebär att rödblått nu har spelat tio raka matcher utan att ta tre poäng.

Örgryte inledde annars precis som laget avslutade hemmamötet mot Helsingborg i veckan, piggt. Sällskapet var det spelförande laget under matchens inledning men hade svårt att skapa några öppna målchanser.

I stället var det Värnamo som, i den 25:e minuten, skapade matchens första farlighet. Och då satt bollen i nät.

Alexander Henningsson drog in ett hårt inlägg i den bortre delen av Örgrytes straffområde. Där dök Sameegh Doutie upp och tryckte in 1–0 i nättaket.

Det blev starten på en positiv Värnamo-period samtidigt som Öis föll tillbaka.

Pär Cederquist var den som skapade mest och bäst. 38-åringen testade med en cykelspark – men Stojan Lukic bjöd på en vass räddning.

Precis innan halvtid fick till slut också Örgryte fram en farlighet. Och en rejäl sådan. I samband med en hörna skapade bortalaget en trippelchans. Simon Nilsson, Jakob Lindström och Lars Fuhre försökte samtliga – men avsluten räddades av ett uppoffrande hemmaförsvar.

Paulson utjämnade sent

1–0 i paus.

I den andra halvleken var det Värnamo som trummade på och gästerna var ordentligt tillbakapressade till en början.

Men Öis kom tillbaka och tog så småningom över.

Bortalaget radade plötsligt upp målchanser och när Värnamos vänsterback Neto visades ut i slutminuterna fick Öis chansen att forcera med en man mer.

Då kom också 1–1.

Daniel Paulson höll sig framme och knoppade in en hörna i den 89:e minuten och såg ut att rädda en poäng med hem till Göteborg. Men icke.

Cederquist avgjorde

Den formstarka tabelljumbon (7 av 9 poäng på de senaste tre matcherna) hade annat i tankarna.

Alexander Achinioti Jönsson drev förbi stora delar av Öis-försvaret och frispelade Pär Cederquist, som visade att gammal är äldst. Med en behärskad bredsida rullade anfallaren in 2–1.

Öis forcerade sedan vilt för en kvittering och det var inte långt bort att matchen skulle ha tagit ytterligare en vändning, men smålänningarna höll undan och vann matchen med 2–1. Därmed fick bottengänget revansch för storförlusten med 0–4 mot Örgryte på Gamla Ullevi i våras.