Skadedrabbat Häcken tappade poäng mot AIK

Häcken inledde strålande och Paulinho gjorde mål igen. Men AIK kom tillbaka och snodde en poäng på Bravida Arena. Och för Häcken blev det en tung kväll med fyra skador.

|

Det var Häcken som inledde bäst på Bravida Arena. Med en effektiv press och ett varierat anfallsspel skapade man stora problem för AIK:s normalt sett solida försvar. Och redan efter 11 minuter kom utdelningen när Paulinho sköt ett välriktat skott med vänstern – just intill högra stolpen. 1-0 till Häcken.

Och hemmalaget fortsatte att imponera under den första halvleken. Paulinho var nära att med ett snarlikt avslut göra ävern 2-0, men den här gången smet bollen utanför, och Viktor Lundberg – i central roll i dag – sköt över i bra läge.

Knappt 40 minuter in i matchen fick Häckens lagkapten Rasmus Lindgren fick ett volleyskott rakt i huvudet. Han blev liggande en stund och klev sedan av. Emil Wahlström tog hans plats i mittlåset.

I den andra halvleken förändrades rollerna, och det var AIK som tog över allt mer och som skapade de bästa chanserna. En knapp timme in i matchen kom också kvitteringen genom Anton Saletros vackra, skruvade vänsterskott.

Efter det fortsatte Häcken skadeotur när Viktor Lundberg tvingades byta, och AIK-pressen blev allt tyngre. Med knappt 20 minuter kvar fick farlige Kristoffer Olsson ett jätteläge, men missade mål från nära håll.

Anfallsstjärnan skadad

Häcken var illa ute. Alm bytte ut Daleho Irandust, som även han såg ut att ha ont, och Mervan Celik fick chansen att försöka ändra på den jobbiga matchbilden.

Men det var AIK som fortsatte att ligga på, och Häckenförsvaret såg stundtals osäkert ut. I matchens slutminuter jämnades dock spelet åter ut en aning och på stopptid var Johan Hammar nära att bli matchhjälte när han nickade i ribbans ovansida. Matchen slutade dock oavgjort. Oturligt nog för Häcken så klev även Paulinho av på stopptid, med vad som såg ut att vara en axelskada.

Så startade Häcken: Peter Abrahamsson - Joel Andersson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Kari Arkivuo - Erik Friberg, Alexander Faltsetas - Viktor Lundberg, Daleho Irandust, Pulinho - Alhassan Kamara