Skadedrabbat Häcken föll tungt mot Östersund

Ingen Alexander Faltsetas. Ingen Erik Friberg, Paulinho, Viktor Lundberg eller Rasmus Lindgren heller.
Nyckelspelarnas frånvaro syntes tydligt när Häcken föll med 2-0 borta mot Östersund.

|

Skador, avstängningar och sjukdomar.

Häcken tvingades kasta om ordentligt i startelvan inför mötet med Östersund. Hela fem spelare från elvan mot AIK senast saknas, exempelvis.

De gulsvarta gjorde det bra ändå – inledningsvis i alla fall.

De byggde en 5-3-2-formerad försvarsmur som höll i 24 minuter.

Då tog sig Hosam Aiesh förbi Alexander Angelin och spelade in bollen till Dino Islamovic som enkelt stöta in 1–0 från nära håll. Islamovics fjärde mål för säsongen.

Östersund tryckte på för mer efter det. Det skapades chanser från båda kanterna, Ken Sema från vänster, nyss nämnde Hosam Aiesh från höger.

2–0-bollen var nära att trilla in, men Häcken täppte till fram till paus.

I anfallsväg då? Vad skapade Häcken där? Inte mycket.

Den bästa, och egentligen enda, vassa chansen kom i matchminut 34 när Moestafa El Kabir, tillbaka efter avstängning, drog bollen över från dålig vinkel.

– Det var lite krampaktigt. Vi kan göra en bättre andra halvlek, konstaterade lagkapten Emil Wahlström i C More.

Hopcutt med spiken i kistan

Det gjorde de dock inte.

Istället fortsatte Östersund att kontrollera matchen. Och hemmalaget var nära att göra 2–0 efter drygt fem minuter när Curtis Edwards hittade Dino Islamovics skalle, nicken dock över.

En stund senare fick Häcken en gratisväg in i matchen. Dennis Widgren spelade fel, Nasiru Mohammed och Karl Bohm kom två-mot-en. Mohammed rullade över till Bohm som fick skottläge. Träffen var dock svag och chansen försvann.

Häcken jagade vidare efter det. Tränaren Andreas Alm kastade bland annat in Alhassan Kamara för att få mer offensiv tyngd.

Det hjälpte dock inte.

Istället gjorde Östersund 2–0 i den 78:e minuten. Ken Sema skottfintade och spelade fram Jamie Hopcutt som rullade bollen förbi Peter Abrahamsson. Matchen var avgjord.

Fakta: Så startade Häcken

5-3-2: Abrahamsson – A. Andersson, Wahlström, Hammar, Arkivuo, Angelin - Irandust, Berggren, Bohm - Mohammed, El Kabir.