Arkivbild
Arkivbild Bild: MICHAEL ERICHSEN

Örgryte föll tungt efter kaotisk halvlek

Örgryte åkte upp till Borlänge för att befästa sin serieledning. Men istället blev det ett självmål och två utvisningar i 3-1 förlusten mot Brage.
– Det är mycket som går fel egentligen, säger lagkapten Daniel Paulson efter matchen.

|

Örgrytes senaste match slutade med seger 4-0 hemma mot Värnamo. Men det blev en dyrköpt seger då Diego Montiel fick utgå skadad. Lägg där till ett tufft spelschema med tre matcher på sex dagar så var förutsättningarna tuffa när Örgryte sprang ut på Domnarvsvallen.

– Vi har inte riktigt de pigga benen som vi har haft tidigare, men man ska inte skylla på det. Vi lyckas inte fullfölja det kantspel vi har under den första halvleken, säger Öis-tränaren Thomas Askebrand efter matchen.

Efter en relativt händelsefattig första halvlek var ställningen 1-0 till Brage efter en fin prestation av Oscar Nilson som med ett hårt skott satte bollen ribba in bakom en chanslös Stojan Lukic.

Andra halvlek blev betydligt mer händelserik, men knappast till fördel för Öis. Det var nog många som förväntade sig att Sällskapet skulle gå ut i en hård offensiv för att försöka ta sig tillbaka in i matchen. Men istället kom kallduschen direkt.

Brage lyckades direkt efter avspark passa sig igenom Örgrytes mittfält och på det följande inspelet slog Danny Ervik in bollen i eget mål. Inledningen på halvleken gjorde att Öis-offensiven kom av sig innan den fått chans att ta fart.

Tolv minuter efter Erviks självmål kom nästa bakslag för Örgryte. Brage fick en relativt billigt frispark på Öis planhalva och en ostörd Simon Alexandersson kunde enkelt nicka in 3-0.

Öis försökte resa sig. Ludwigson kom in och spelade fram Aliev som satte ett reduceringsmål. Ett mål som tände ett visst hopp i Örgryte som lyckades ta över matchen.

Men ytterligare motgångar skulle komma för Öis. Bara fyra minuter efter reduceringsmålet gick målskytten Aliev gick omkull på mittfältet. En satsning som fick Aliev att se rött och slänga upp benet mot Bragespelaren i vad som såg ut som en stämpling. Aliev fick rött kort direkt.

– Vi rycker upp oss och känner att vi har lite momentum men då får vi någon utvisning och det blir tungt igen, säger lagkapten Daniel Paulson.

I slutminuterna kom det sista bakslaget för Örgryte. När Lindström var på väg att bytas ut hamnade han i tjafs med Brages avbytarbänk, han tappade humöret och sa något som fick domaren att visa ut honom direkt.

– Inget av de röda korten vi tar idag är acceptabla. Det sätter laget i en tråkig situation i matchen men också på längre sikt, det kommer ju innebära att de är avstängda framöver, säger Thomas Askebrand.