Blytung seger för Blåvitt mot Östersund

Giorgij Charaisjvili och Vajebah Sakor såg till att Blåvitt fick lite andrum i botten av den allsvenska tabeleln. Efter segern ökar avståndet ned till kvalplatsen.

|

Robin Söder hoppade in hemma mot Brommapojkarna 17 augusti 2014 istället för Gustav Engvall när Blåvitt vann med 3–0. Fem dagar senare var han såld.

Nu är han dock tillbaka igen och gjorde comeback hemma mot Östersund i ett Blåvitt som kom till spel med två raka förluster och endast tre poäng ned till kvalplatsen som innehas av Brommapojkarna.

Det var inget snack på Gamla Ullevi vem som var populärast den här måndagskvällen där fansen direkt sjöng om Robin Söder.

Det skulle också vara Söder som skulle få de första chanserna för Blåvitt.

Först klippte han till med vänsterfoten men sköt högt, högt över. Desto närmare skulle han vara efter dryga 20 minuter när han tvingade Aly Keita att boxa ut bollen till hörna.

En hörna två minuter senare skulle ge 1–0 för Blåvitt när Giorgij Charaisjvili drog hörnan rätt i mål och därmed smällde in sin femte fullträff för säsongen – endast tre efter Elias Omarsson som nyligen lämnade klubben.

Glädjen för Poya Asbaghi på bänken skulle dock bli kortvarig. Endast tre minuter senare klev Dennis Widgren fram och tryckte på från distans. Ett skott som gick rätt i mål men ändå slank in bakom Erik Dahlin.

Det skulle dock bli nytt jubel för Blåvitt när en frispark från Charaisjvili hittade fram till Vajebah Sakor som kunde knoppa in bollen.

Den andra halvleken blev en chansfattig tillställning till en början där Östersund höll i bollen och Blåvitt sjönk lågt och ställde om. Poya Asbaghi valde att göra ett tidigt byte när han tog ut Patrik Karlsson Lagemyr och kastade in nyförvärvet Fredrik Oldrup Jensen efter dryga timmen spelad.

Oldrup Jensen skulle få sällskap på planen av två andra nyförvärv, när både Sargon Abraham och Marcus Degerlund fick hoppa in för Blåvitt.

Några fler mål blev det inte på Gamla Ullevi vilket innebar att Blåvitt tog tre blytunga poäng och därmed kan undvika den absoluta bottenstriden – för en stund.