Blåvitt kryssade mot Öster

Blåvitt jagade ett segermål länge och väl – men fick nöja sig med 1–1 mot Öster. Precis som mot Varberg skrev Mix Diskerud in sig i målprotokollet.

|

Efter segern mot Varberg i tävlingspremiären var det på lördagseftermiddagen dags för ny cupmatch för IFK Göteborg när Öster kom till ett soligt men kallt Bravida arena.

Men om vädret var kyligt värmde spelet desto mer, åtminstone stundtals.

Blåvitt inledde matchen bäst och var laget som dominerade både chans- och spelmässigt till en början.

Elias Omarsson, som fick chansen längst fram samtidigt som Tobias Hysén fick starta på bänken, var pigg direkt från början och om islänningen hade haft lite bättre skärpa i avsluten kunde han mycket väl ha hittat nätet i den första halvleken. Robin Malmkvist i gästernas mål var dock med på noterna.

Men om IFK Göteborg saknade skärpa var det annat med Östers Simon Helg. I den 18:e minuten drev yttermittfältaren förbi ett passivt hemmaförsvar innan han med en riktig pärla prickade in 0–1 i Pontus Dahlbergs vänstra kryss. Otagbart för ynglingen.

Direkt efter fullträffen var Mix Diskerud nära att utjämna – men avslutet var inte tillräckligt bra den gången heller.

Under den resterande delen av halvleken fortsatte IFK Göteborg att trycka på och dominera bollinnehavet kraftigt. Men Öster var på inte ofarligt. Tvärtom. Christian Järdlers lag var inte sällan på tårna när Blåvitt slarvade och ett par gånger om lyckades gästerna kontra farligt. Och när Carl Starfelt slarvade var det inte långt borta att smålänningarna kunde trycka in 0–2. Mittbacken hann dock reparera sitt misstag och med hjälp av Pontus Dahlberg få undan bollen i sista stund.

Innan det var dags för pausvila tryckte Amin Affane av ett tungt skott, men Robin Malmkvist parerade till hörna.

0–1 i halvtid.

Den andra halvleken började mer avvaktande än den första.

Blåvitt var fortfarande laget som förde spelet i matchen, men undantaget ett skott av Elias Omarsson strax utanför var det få farliga chanser för hemmalaget till en början.

Med lite mer än timmen spelat hettade det dock till. August Erlingmark bröt sig förbi Östers försvar och lyckades hitta in med en boll i straffområdet. Sebastian Ohlsson sköt i bra läge – men Mario Vasilj kunde fläka sig fram och täcka.

Ett par minuter senare satt dock bollen i nät. Sebastian Ohlsson snurrade i straffområdet, innan han sköt. Robin Malmkvist klarade av att parera, men inte bättre än att Mix Diskerud kunde hålla sig framme och skicka in 1–1.

Blåvitt, där Mikael Ingebrigtsen fick hoppa in och göra tävlingsdebut i slutminuterna, jagade sedan ett avgörande, men hemmalaget lyckades aldrig få till ett segermål och mötet med Öster slutade oavgjort.