Blåvitt-jubel på Grimsta IP - vann ångestmötet

2–0 mot Brommapojkarna. IFK Göteborg kan andas ut.
– Vi sa: "Det är rätt kul att vinna matcher, vi kanske ska göra det oftare?", konstaterar Tobias Hysén.

ANNONS
|

Ångest- och bottenmöte med Brommapojkarna. Då skulle IFK Göteborg spela enklare, raka och 4–4–2.

Det var så det var sagt, det var också så det såg ut.

Med gott resultat ska sägas. IFK Göteborg vann mötet på Grimsta IP med 2–0, Sebastian Ohlsson och Victor Wernersson blev stora hjältar.

Matchens första mål kom i minut 25. Erik Dahlin dundrade upp en lång frispark, Tobias Hysén skarvade ner till Robin Söder som spelade vidare till Sebastian Ohlsson.

Högermittfältaren tog emot, tittade upp och tryckte av. Stolpe in, det var 1–0 till IFK Göteborg.

Det andra målet kom i minut 59.

Robin Söder vände fint ut mot Victor Wernersson i en snabb omställning. Vänsterbacken tog emot och drev, drev, drev ... Tillslut var han ända inne i straffområdet. Då var det bara att avsluta.

ANNONS

2–0 till IFK Göteborg. De över 600 tillresta bortasupportrarna jublade.

– Det är inte så ofta jag får användning av högerfoten, det var skönt att se den gå in, säger Victor Wernersson.

IFK Göteborg försvarade hem matchen efter det. Efter sex vinstlösa matcher fick de segerjubla igen.

– Otroligt skönt! Vi visste alla hur viktig den här matchen var, säger Wernersson.

"Har varit fruktansvärt jobbiga veckor"

Ja, IFK Göteborg bar med sig en tuff uppladdning in till avspark.

En sportchef hade sparkats, en assisterande tränare hade petats. Och så hade ett spelsätt förändrats i jakten på bättre prestationer.

Med det hade det kommit stora rubriker och stor press. Lättnaden efter segern blev därefter.

– Jag vet inte hur många gånger jag sagt: "Jag har varit med så länge så det är ingen fara". Men det är klart att det är en ren jävla lögn. Oavsett hur länge man har spelat så har man inte riktigt varit i den här situationen. När man då vet att man ska tacka för sig sen vill man inte göra det med att åka ner en serie, det hade varit bedrövligt. Därför är det en extra lättnad nu. Det har varit lite klumpar i magen och ångestladdat inför den här matchen, säger Tobias Hysén.

ANNONS

August Erlingmark:

– Det har varit fruktansvärt jobbiga veckor. Man har funderat mycket. Och längtat efter den här dagen - och känslan efter en vinst. Det är bara ren glädje.

I och med 2–0-resultatet är IFK Göteborg nu åtta poäng före Dalkurd på kvalplats och Brommapojkarna på nedflyttningsplats. Fyra omgångar återstår.

Härnäst väntar GIF Sundsvall hemma på fredag.

– Om man tittar på var vi var innan matchen till nu har vi satt oss i ett ganska bra läge. Men det finns jobb kvar att göra. Vi ska inte sväva i väg för långt, säger Hysén.

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(4-4-2): Dahlin - Salomonsson, Starfelt, Boo Wiklander, Wernersson - Ohlsson, Oldrup Jensen, Erlingmark, Charaisjvili - Söder, Hysén

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS