Ex-allsvensk spelare åtalas för olovlig körning

En före detta allsvensk fotbollsstjärna som bland annat representerat flera Göteborgsklubbar på elitnivå åtalas för att ha kört bil utan giltigt körkort.

ANNONS
|

Det var under en poliskontroll, i början av förra året, som mannen blev stoppad. Mannen, som har ett förflutet i flera elit-fotbollsklubbar i Göteborg, visade då upp sina ID-handlingar, samt ett körkort som var utfärdat i ett annat land.

När polisen kollade upp körkortet visade det sig att det var falskt. Därmed delges mannen misstanke gällande olovlig körning och brukande av falsk urkund.

Åklagaren vill dessutom att det beslagtagna körkortet ska förverkas.

Den tidigare fotbollsstjärnan nekar till brott och berättar i förhör att han betalat motsvarande närmare 10 000 kronor hos en, enligt honom, riktig körskola för körkortet.

ANNONS

GP har sökt mannens försvarsadvokat för kommentar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS