Alexander Jeremejeff.
Alexander Jeremejeff. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Europaplatsen inom räckhåll för Häcken

I skymundan av skyttekung Paulinho radar anfallaren Alexander Jeremejeff upp målen. På söndag ställs han mot gamla klubben i kampen om en Europaplats.
– Det ligger i våra händer, säger Häckenspelaren.

ANNONS

3-0 mot IF Elfsborg, fortsätt häng på topplagen. Det är lagfaktan. Individuellt blir siffrorna för Alexander Jeremejeff, som återvända till Häcken från Malmö i somras ännu vassare.

Sju matcher, sex mål.

Det snittet toppar inte ens Paulinho.

Nu svarade Jeremeff för 2-0-målet efter att först ha missat ett par bra lägen.

Skottet smet in via Kevin Stuhr Ellegaards vänstra stolpe.

– När jag såg att han fick en hand på den tänkte jag att ”det är inte sant”, men den gick in, pustar Häckenanfallaren, som dessutom kan lägga till ett sjunde mål, från våren i Malmö FF, i skytteligan.

– Det var en jämn första halvlek, sedan dog de väl ut i andra, där det var spel mot ett mål. Det känns som att vi hade kontroll på dem. De skapade väl egentligen ingenting. Jag hade lägen att göra några fler, en skön trenolla.

ANNONS

Om Europaplatsen: "Ett bra läge"

I nästa match, på Bravida arena på söndag, väntar toppkonkurrenten Malmö FF, som i tabellen är en poäng före Häcken.

– Det känns som att spelet funkar och att vi vinner våra matcher. Mer kan man inte göra. Nu har vi Malmö i nästa, hemma dessutom. Det ligger i våra händer.

I våras stod du på andra sidan, speciellt för dig att möta Malmö?

– För egen del skall det bli kul. Alla gamla kompisar. Sedan går vi för Europaplatsen. Nu tappade de sist. Ett bra läge.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS