Ersättarens strategi: "Vi vill gärna spela de unga"

Janne Mian tar över Elfsborg efter sparkade Magnus Haglund. – Vi vill gärna spela de unga spelarna – och uppträda som ett lag, säger han till GP.

ANNONS
|

GP pratar med Janne Mian bara minuter efter beskedet att han och Nemanja Miljanovic tar över tränaransvaret för IF Elfsborg resten av säsongen.

Han är på väg in på ett möte med spelartruppen, men tar sig tid att svara på några snabba frågor, som hur det känns att plötsligt vara huvudansvarig tränare?

– Jag har inte hunnit känna efter. Det är den värld man lever i. Det gäller att göra det för föreningen och laget. Jag och ”Manse” skall ta det här tillsammans, på ett ansvarsfullt sätt.

Var det självklart att tacka ja?

– Ja. I min värld handlar det om att ta ansvar för föreningen. Magnus har känt att han vill kliva av, det känns tråkigt, jag tänker fullfölja mitt kontrakt.

ANNONS

När fick du beskedet?

– I går natt.

Har du hunnit prata med Magnus?

– Vi har pratat lite grand.

Hur känner han?

– En blandning av lättnad och besvikelse. Det är aldrig roligt att lämna ett arbete så här. Det har varit stökigt och bökigt. När det är idel konflikter är tar det.

Kommer du genomföra några speltaktiska förändringar?

– För oss är det viktigt att öka energin. Att spelarna jobbar för varandra, att vi uppträder som ett lag. Vi vill gärna spela de unga spelarna. Det finns inga Europaplatser i potten, ingen risk att åka ut. Så det är väl sådana tankar.

ANNONS